DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Autorităţile iau măsuri: Modificări de proporţii la permise şi înmatriculări auto

Chestionarepenet.ro
DRPCIV

Instituția Prefectului Municipiului București anunță că, începând din data de 06.11.2017, activitatea Serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor se va reorganiza în vederea: scurtării timpilor de așteptare la ghișee, a micșorării termenelor pentru eliberarea documentelor specifice precum și a termenelor de programare la proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere, se arată într-un comunicat de presă remis ŞTIRIPESURSE.

Citeşte şi: Wizz Air, modificări de PROPORŢII privind politica bagajelor. Ce trebuie să știe de acum pasagerii

Serviciul va funcţiona de luni până vineri între orele 8 - 19.30, programul de lucru cu publicul fiind de la ora 8 la orele 19, în două schimburi: 8-16, programul cu publicul fiind de la ora 8 la ora 15.30 şi schimbul doi: 11.30 - 19.30, programul de lucru cu publicul fiind de la 11.30 la 19.00 .

Prin această reorganizare a SPCRPCÎV București se asigură o suprapunere a celor două schimburi pe un interval de timp de 4 ore, ceea ce va permite ca în intervalul orar 11.30-15.30, când se înregistrează cel mai mare număr de solicitanți, să fie deschise un număr sporit de ghișee.

În vederea reducerii timpului de așteptare pentru eliberarea documentelor şi a creșterii calității serviciilor oferite, începând cu data de 01.11.2017, DRPCÎV va transmite cetăţenilor permisele de conducere emise de SPCRPCÎV Bucureşti, prin intermediul serviciului de curierat al Poştei Române.

La depunerea cererii de eliberare a permisului de conducere sau a duplicatului, solicitanţii vor primi înscrisuri doveditoare înlocuitoare, cu drept de circulaţie de 15 zile, urmând ca permisele de conducere să fie transmise la adresa menţionată de solicitant, în termen de două zile lucrătoare.

Citeşte şi: Avertisment extrem de dur: Facturile la căldură vor EXPLODA

Această măsură se va aplica și în cazul candidaților declarați ,,ADMIS” la proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere, nemaifiind necesară prezentarea ulterioară a acestora la sediul SPCRPCÎV Bucureşti.

În cazul în care livrarea permisului nu poate fi finalizată prin intermediul serviciului de curierat, acesta va putea fi ridicat ulterior de la sediul SPCRPCÎV Bucureşti, situat în mun.Bucureşti, Şos. Pipera, nr.49, sector 2, de la un ghișeu specializat pentru eliberarea permiselor, cu program de lucru cu publicul, zilnic, între orele 15.30-19.00, disponibil și pentru cetățenii care nu doresc să le fie trimise prin poștă documentele.

Pentru cetățenii care doresc să obțină un permis de conducere, programul pentru examinarea teoretică este: marți: 08.00-19.00, miercuri 08.00-16.00, joi 08.00-16.00, în timp ce pentru proba practică, zilnic, minim 22 de examinatori vor putea evalua aproximativ 300 de candidați.

Obiectivele acestor măsuri sunt următoarele:

- scurtarea timpilor de aşteptare la ghişeele SPCRPCÎV;

- eliberarea documentelor de înmatriculare, atât în cazul persoanelor fizice, cât şi al persoanelor juridice în maxim 48 de ore;

- programarea la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere în maxim 1 lună de la data promovării probei teoretice.

Citeşte şi: Preşedintele USR, prima reacţie după noua DEMISIE din partid. Dan Barna, măsuri de ULTIMĂ ORĂ pentru salvarea formaţiunii de la scindare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.