Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile iordaniene interzic publicarea de informaţii privind atacul asupra biroului serviciilor

www.businessinsider.com
siria afrin turcia

Justiţia iordaniană a decis marţi să interzică publicarea de informaţii privind atacul de luni împotriva biroului iordanian al serviciilor secrete situat în tabăra de refugiaţi palestinieni din Beqaa, soldat cu cinci morţi, potrivit unui comunicat publicat de agenţia oficială Petra, relatează AFP.

 

Decizia se referă atât la mass-media tradiţionale, precum ziarele şi televiziunile, însă şi la site-urile de Internet şi reţele sociale, a precizat sursa citată. Ea intervine la câteva ore după arestarea presupusului autor al atacului, considerat "terorist" de autorităţile iordaniene care au promis să acţioneze în mod ferm.

 

Cinci membri ai serviciilor de informaţii au murit în atacul contra biroului lor din tabăra de refugiaţi palestinieni din Beqaa, la 20 km nord de Amman.

 

Atacul, care a coincis cu prima zi a Ramadanului, luna sfântă de post a musulmanilor, nu a fost revendicat până acum, conform Agerpres.

 

"Iordania va acţiona cu fermitate şi forţă împotriva oricărei persoane care încearcă să submineze securitatea statului', a declarat marţi Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei.

 

Iordania participă din 2014 la coaliţia internaţională împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Irak şi în Siria, condusă de SUA.

 

În luna martie, Ammanul a anunţat că a dejucat atacuri ale grupării Statul Islamic, după o operaţiune de amploare soldată cu moartea a şapte jihadişti, ceea ce a suscitat temeri cu privire la o ameninţare teroristă în regatul haşemit la frontiera cu Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.