Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile israeliene intenţionează să aprobe construirea a zeci de case în colonii evreieşti situate în zona oraşului Hebron

Agerpres
gaza tanc israel

Autorităţile israeliene intenţionează să aprobe construirea a zeci de case în colonii evreieşti situate în zona oraşului Hebron, în Cisiordania, anunţă organizaţia antiocupaţie Pace Acum (Peace Now), conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului Times of Israel, potrivit Mediafax.

Citește și: ‘Dle Arafat, cu ajutorul dvs și al bunului Dumnezeu, să avem cât mai multe victime’ – Florin Roman a comis-o rău de tot

Potrivit organizaţiei Pace Acum, autorităţile israeliene vor să accelereze aprobarea planului de construire a 31 de case înainte de scrutinul prezidenţial din SUA. Joseph Biden, adversarul preşedintelui Donald Trump, consideră ilegale activităţile israeliene de colonizare din Cisiordania. Acesta ar fi primul proiect de colonizare din Hebron începând din anul 2002 până în prezent.

Proiectul este contestat în instanţă de Primăria oraşului Hebron, iar următoarea sesiune este programată în ianuarie. Însă, potrivit organizaţiei Pace Acum, autorităţile israeliene au anunţat că în cel mult o săptămână vor emite autorizaţia de construcţie.

Autoritatea Palestiniană şi Uniunea Europeană condamnă activităţile israeliene de colonizare din Cisiordania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.