Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile japoneze au aprobat eliberarea apei de la centrala nucleară Fukushima în ocean

dw.com
Fukushima Daiichi

Autoritățile japoneze de reglementare în domeniul nuclear au aprobat un plan de eliberare în ocean a apei de la centrala Fukushima, a anunțat vineri guvernul, potrivit Reuters.

Apa, folosită pentru răcirea reactoarelor în urma dezastrului nuclear din 2011, este depozitată în rezervoare uriașe din centrală și a ajuns la peste 1,3 milioane de tone până în iulie, conform Mediafax.

Autoritățile de reglementare au considerat că este sigur să elibereze apa, care conține încă urme de tritiu, a precizat ministerul de Externe într-un comunicat.

Operatorul centralei se va confrunta cu inspecții suplimentare din partea autorităților de reglementare, au stabilit guvernanții.

Compania intenționează să filtreze apa contaminată pentru a elimina izotopii nocivi, în afară de tritiu, care este greu de exclus. Apoi va fi diluată și eliberată pentru a elibera spațiul centralei și a permite continuarea dezafectării.

Planul a întâmpinat o rezistență puternică din partea sindicatelor de pescari din regiune, care se tem de impactul apei contaminate asupra mijloacelor lor de trai. Vecinii China, Coreea de Sud și Taiwan și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.