Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile japoneze au decis încetarea stării de urgenţă în regiunea Tokyo

news.ro
Tokyo

Autorităţile nipone au decis luni încetarea stării de urgenţă legată de coronavirus şi instituită la Tokyo şi în prefecturile din jur, în ciuda amplificării îngrijorărilor cu privire la reapariţia unor noi infecţii şi creşterea cazurilor de tulpini noi ale virusului, relatează DPA, potrivit AGERPRES.

Tokyo şi prefecturile Saitama, Chiba şi Kanagawa, care erau ultimele regiuni rămase sub restricţii, încă se luptă să stopeze noile infecţii.

Potrivit Kyodo News, Japonia a confirmat 1.119 noi cazuri, inclusiv 256 la Tokyo, şi 20 de decese legate de COVID-19 duminică, comparativ cu un record de 7.851 pe 8 ianuarie.

Citește și: Noi detalii scandaloase despre moartea pacientului de la Craiova: secretarul de stat Andreea Moldovan spune că nu s-a cerut transferul la o altă unitate

Chiar şi sub măsura în vigoare, trenurile de navetişti la Tokyo erau în continuare aglomerate şi marile magazine universale erau pline de clienţi în weekenduri, deşi aproape toată lumea purta o mască în public.

Guvernul a declarat starea de urgenţă în cele patru prefecturi la începutul lunii ianuarie şi alte şapte prefecturi au fost adăugate la măsură şase zile mai târziu.

Măsura a fost ridicată în Tochigi, la nord de Tokyo, în februarie şi în alte şase prefecturi la începutul acestei luni.

Vaccinarea anti-COVID-19, care a început la jumătatea lunii februarie, este încă lentă şi o mare parte a populaţiei este puţin probabil să-l primească înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de la Tokyo amânate pentru 23 iulie.

Japonia a raportat până acum 457.577 de infecţii şi 8.849 de decese legate de COVID-19, potrivit unui bilanţ al canalului public NHK.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.