Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi detalii scandaloase despre moartea pacientului de la Craiova: secretarul de stat Andreea Moldovan spune că nu s-a cerut transferul la o altă unitate

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Andreea Moldovan

Secretarul de stat la Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan că în cazul unuia dintre pacienţii morţi în izolatorul de la Spitalul Judeţean Craiova, nefiind locuri libere la terapie intensivă, nu s-a cerut transferul la o altă unitate unde ar fi fost disponibil un alt pat de ATI, informează News.ro.

Andreea Moldovan a declarat duminică seara, la Digi 24, că a primit raportul de la Spitalul Judeţean Craiova în legătură cu această situaţie.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

„Am primit raportul de la unitatea respectivă, cred că e un raport care mai trebuie aprofundat mai mult. Una dintre pacienta a ajuns cu o stare gravă, cu hemipareză stângă şi cu fenomene de insuficienţă respiratorie acută severă, cu saturaţia oxigenului de 60%. Ea a staţionat într-un izolator, a beneficiat de terapie cu oxigen, deci a fost ajutată din acest punct de vedere. În aceeaşi zi s-au făcut şi explorări computer tomografic cerebral şi pulmonar care au arătat afectare pulmonară, respectiv un accident ischemic vascular urmând ca a doua a zi să fie transferată în Terapie Intensivă Neurologie. Ea nu a fost lăsată de izbelişte doar că nu a putut ajunge la acel moment în Terapie Intensivă”, a explicat Andreea Moldovan,

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Ea a menţionat că ar fi trebuit făcută o solicitare pentru transferul pacientului la o unitate ATI din ţară cu un pat liber.

„Ce s-ar fi putut face? Ar fi fost o solicitare de ajutor către Comandamentul Naţional de Coordonare a Intervenţiei, care are o imagine mai bună locurilor disponibile în ţară. Însă şi în acest caz locurile acelea libere nu sunt disponibile sau sunt la distanţă ceea ce face un transport al pacientului dificil sau riscant pentru acesta”, a precizat secretarul de stat.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Andreea Moldovan afirmă că această solicitare nu s-a făcut.

„Nu s-a făcut. (…) E o procedură care ar trebui să funcţioneze mai bine însă eu vin din sistem şi de multe ori fiind de gardă şi fiind cu mulţi pacienţi care clar necesitau un transfer, am sunat şi nu s-a putut face acest transfer”, a explicat Moldovan.

Ea a menţionat că în acest caz medicul de gardă ar fi trebuit să sune, precizând că vor fi analizate toate aspectele care pot fi ameliorate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.