Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile judeţene din Sălaj au publicat o hartă cu localităţile şi zonele în care a fost semnalată prezenţa urşilor

Facebook
urs ursi

O hartă ce include localităţile şi zonele din Sălaj în care a fost semnalată prezenţa urşilor, în acest an, a fost făcută publică joi, de autorităţile judeţene, potrivit Agerpres.

"Prezenţa ursului a fost semnalată, în ultima perioadă, în mai multe zone ale judeţului, chiar dacă habitatul său natural al ursului nu include pădurile de pe raza Sălajului. Pentru a veni în sprijinul populaţiei, Instituţia Prefectului Sălaj a realizat, în colaborare Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj şi Direcţia Silvică (DS) Sălaj, o hartă cu localităţile în care au fost identificate exemplare de urs în acest an", se arată în postarea menţionată.

Citește și: Stârnit de JUDECĂTORII ICCJ, fostul ministru Berceanu a dat `BOMBA`:`Bechtel...


Sursa: Instituția Prefectului Sălaj / Facebook


Potrivit acestei hărţi, urşi au fost semnalaţi în aproape 30 de localităţi şi zone din partea estică a judeţului.

"Subliniem faptul că, potrivit specialiştilor, în general, prezenţa ursului în Sălaj este legată de anumite perioade de tranzit, făra ca acesta să se stabilească în zonă, care este în afara arealului speciei, acest animal fiind capabil să parcurgă, la nevoie, zeci de kilometri pe zi. În aceste condiţii, harta include locaţiile în care a fost semnalat ursul în acest an, habitalul său obişnuit fiind în judeţele învecinate", adaugă autorităţile judeţene.

Acestea fac şi câteva precizări, pentru a evita întâlnirea accidentală cu ursul în pădure şi în situaţia în care această întâlnire are totuşi loc.

Totodată, cetăţenii sunt avertizaţi că în cazul apariţiei unui urs în intravilanul localităţilor, sesizarea cazurilor se face de către orice persoană, prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.