Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile judeţene brăilene sunt pregătite să instaleze o tabără mobilă pentru adăpostirea a circa 200 de refugiaţi

cort corturi refugiati

Prefectul Brăilei, Iulian Timofei, informează că instituţia pe care o conduce, structurile judeţene ale MAI şi autorităţile publice locale sunt pregătite să ofere în orice moment sprijin pentru refugiaţii din Ucraina, în acest sens fiind la dispoziţie şi o tabără mobilă cu o capacitate de 200 de locuri, potrivit Agerpres.

"S-au primit solicitări din partea populaţiei brăilene pentru a pune la dispoziţie spaţii de cazare, lucru care ne obligă să lucrăm organizat. În acest scop, a fost înfiinţată linia telefonică cu numărul 0731.232.773, care funcţionează 24 din 24 de ore, la nivelul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila. Dacă la nivelul judeţului vor exista foarte multe solicitări pentru adăpostirea refugiaţilor care să depăşească posibilitatea de cazare în spaţiile deja stabilite, suntem pregătiţi să operaţionalizăm, prin intermediul ISU Brăila, tabăra mobilă", a declarat prefectul.

Autorităţile brăilene au identificat şi spaţiul pentru amplasarea taberei mobile cu o capacitate de 201 locuri, aflată în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

"Pentru cazarea persoanelor care vor trece graniţa ţării noastre, ISU Brăila are în dotare o tabără mobilă pentru sinistraţi cu o capacitate de 201 locuri. La nevoie, aceasta poate fi dislocată către zonele care necesită suplimentarea unor astfel de unităţi. ISU are în dotare o bucătărie mobilă şi un grup electrogen pentru alimentarea cu energie electrică a utilităţilor din cadrul taberei. Taberele sunt prevăzute cu corturi pentru cazare şi săli de mese, paturi pliante, aparate mobile de aer condiţionat, saci de dormit, europubele şi plase pentru asigurarea/dirijarea circuitului persoanelor", se arată într-un comunicat de presă transmis de ISU Brăila.

Instituţia face precizarea că echipajele ISU "vor asigura suportul necesar autorităţilor locale implicate în gestionarea acestei situaţii, prin punerea la dispoziţie a rezervei de personal şi a mijloacelor tehnice necesare, conform competenţelor".

Şi Primăria municipiului Brăila a pus, de luni, la dispoziţia refugiaţilor din Ucraina două call center-uri care să vină în ajutorul acestora, la numărul de telefon 0786.763.987 aceştia putând suna pentru a-şi găsi un loc de cazare în municipiu, iar la numărul 0787.576.637 pentru a le fi asigurată o masă caldă.

Potrivit primarului brăilean Marian Dragomir, în hotelurile din oraş erau cazaţi temporar, luni, 300 de ucraineni, iar municipalitatea a luat în calcul pentru următoarele solicitări cazarea refugiaţilor în căminele de bătrâni, care vor fi compartimentate astfel încât să existe paliere distincte pentru refugiaţi, persoanele cazate aici urmând să beneficieze şi de o masă caldă pe zi.

Primăria Brăila a mai anunţat că a pus la dispoziţie două locaţii unde se vor putea dona produse de igienă, hrană care nu este perisabilă şi îmbrăcăminte sau alte articole, unul la Căminul Cultural din Cartierul Chercea - Strada Comuna din Paris, iar celălalt pe Bulevardul Independenţei, în sediul fostului Liceu Forestier "Constantin Brâncuşi", programul fiind între orele 10,00-18,00

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.