Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile locale din Arad cer fonduri europene pentru acoperirea cheltuielilor efectuate în combaterea COVID-19

Los Angeles Times
coronavirus

Autorităţile locale din Arad vor solicita rambursarea din fonduri europene a sumei de 21,8 milioane de lei, cheltuită în ultimele două luni pentru combaterea COVID-19 în judeţ.

Preşedinte Consiliul Judeţean (CJ) Arad, Iustin Cionca, a declarat, marţi, că Ministerul Fondurilor Europene va deschide, în 15 mai, un apel de proiecte destinat infrastructurii medicale dedicate combaterii COVID-19, iar autorităţile locale vor cere rambursarea sumelor cheltuite deja, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Revoluție în Poliție! Sistem de recunoaștere facială pentru IGPR! Achiziție de aproape un milion de euro!

"Consiliul Judeţean Arad, în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Primăria Arad, Spitalul Orăşenesc Ineu şi Spitalul Orăşenesc Sebiş vor pregăti şi depune o solicitare de rambursare a cheltuielilor susţinute de administraţiile locale şi de Consiliul Judeţean, atât privind aparatura medicală, cât şi echipamentele de protecţie pentru cadrele medicale. Este vorba de aproximativ 21,8 milioane lei, pentru investiţiile făcute în vederea combaterii COVID-19 în judeţul Arad", a anunţat Cionca.

El a spus că în sumă este inclusă amenajarea cu 930.000 de lei a spitalului de campanie de la Expo Arad.

"Solicităm şi rambursarea sumelor folosite pentru 615.205 bucăţi echipamente de protecţie medicală şi lenjerie pentru pacienţi. Toate acestea au fost cumpărate de administraţia arădeană pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi, în mod evident, nu includ echipamentele primite din donaţii", a precizat Iustin Cionca.

Citește și: Înregistrare explozivă! Raed Arafat somează firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed

Potrivit acestuia, începând cu 15 martie, SCJU a primit de la Consiliul Judeţean şi Primăria Arad 370 de aparate medicale.

"Asta demonstrează o mobilizare şi o implicare totală. Până acum, de la declararea stării de urgenţă - care a modificat condiţiile achiziţiilor publice şi ne permite să cumpărăm cu proceduri mult simplificate -, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a primit în medie câte şase aparate medicale zilnic doar de la administraţia locală, excluzându-le pe cele din sponsorizări şi donaţii. Suma totală investită de administraţia locală în spital a fost, anul acesta, de 34 milioane lei, iar suma încasată de spital din sponsorizări şi donaţii, de aproximativ 2 milioane lei", a mai declarat Iustin Cionca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.