Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile marocane au recuperat corpurile neînsufleţite a şapte migranţi din Africa, după naufragiul unei ambarcaţiuni

refugiati naufragiu

Autorităţile marocane au anunţat luni că au recuperat corpurile neînsufleţite a şapte migranţi originari din Africa subsahariană în largul localităţii Tarfaya (sud) şi au împiedicat o tentativă de tranzitare a migranţilor prin acest oraş de pe coasta Atlanticului, potrivit AFP.

'Corpurile a şapte cetăţeni din ţări africane, între care cinci femei, au fost aduse de mare' în largul acestui oraş deşertic situat pe coasta Atlanticului, au indicat autorităţile locale, citate de agenţia de presă marocană MAP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Moment penibil pentru Nelu Tătaru la unitatea mobilă de Terapie Intensivă din Galați: ‘Ați văzut și dumneavoastră ce s-a întâmplat’

De asemenea, 'o tentativă de migrare clandestină de pe banda de coastă din Tarfaya a fost dejucată', iar 40 de migranţi originari din ţări din Africa subsahariană au fost interpelaţi.

Aceste persoane care încercau să ajungă în Insulele Canare, în Spania, situate la aproximativ 100 de kilometri de Tarfaya, au fost plasate în carantină, urmând să fie testate pentru noul coronavirus, potrivit MAP.

O anchetă a fost deschisă pentru a 'stabili circumstanţele' acestei tentative de migrare, au indicat autorităţile marocane.

Citește și: Ultimă oră! Traian Băsescu face praf, în direct, alianța PNL-USR-PLUS: ‘Alianța marxisto-liberală’

Situat la limita de nord-vest a Africii, Marocul este o ţară de tranzit pentru mulţi migranţi care încearcă să ajungă în Europa, prin Mediterana sau Oceanul Atlantic.

În 2019, aproximativ 74.000 de încercări de 'imigrare ilegală' din Maroc în Spania vecină au fost dejucate, potrivit autorităţilor de la Rabat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.