Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile mexicane au recuperat cutiile negre ale avionului prăbuşit imediat după decolare: 'Sunt într-o stare acceptabilă'

avion prabusit

Cutiile negre ale avionului Aeromexico care s-a prăbuşit marţi la scurtă vreme de la decolare în nordul Mexicului au fost recuperate, au anunţat miercuri autorităţile aviaţiei civile, relatează DPA, potrivit Agerpres.

"Sunt într-o stare acceptabilă", a declarat şeful autorităţii de aviaţie civilă, Luis Gerardo Fonseca, pentru canalul Foro TV. 

Avionul cu două motoare Embraer 190 cu 103 persoane la bord a fost implicat într-un accident care nu s-a soldat cu morţi, dar a provocat rănirea a zeci de persoane pe aeroportul din Durango. 

Un număr de 22 de persoane sunt încă spitalizate, a declarat directorul serviciului de protecţie civilă Ricardo de la Cruz în cadrul unei conferinţe de presă. 

Pilotul şi un copil sunt în stare gravă, dar viaţa pilotului nu este în pericol. "Am putut să vorbim cu el", a declarat directorul general al Aeromexico, Andres Conesa. 

Nu mai puţin de 65 din cei 99 de pasageri erau cetăţeni americani, a anunţat consulatul american din Monterrey. "Ştim că cel puţin 65 de cetăţeni americani erau la bord şi asigurăm servicii consulare", a anunţat pe Twitter consulatul american. Printre pasageri s-ar fi aflat şi cetăţeni spanioli şi columbieni, potrivit DPA. 

Guvernatorul statului Durango Jose Aispuro a declarat anterior că avionul s-a prăbuşit imediat după decolare, în condiţii de furtună, şi a luat foc. Heriberto Salazar, preşedinte al Asociaţiei piloţilor de avion din Mexic (CPAM), a declarat însă că este neclar dacă avionul a decolat sau nu. Datele stocate în cutiile negre vor revela acest lucru, a adăugat el.

Citește și: Silvio Berlusconi, şi în opoziţie, dar şi aliat al lui Matteo Salvini

Până acum se ştie cu siguranţă că avionul a ieşit de pe pistă şi a ajuns pe teren neregulat, susţine Fonseca. 

Pasagerii au reuşit să iasă din avion înainte ca focul să se extindă, potrivit relatărilor din media. 

O comisie din care fac parte membri ai autorităţilor aviatice mexicane şi americane, ai Embraer şi oficiali din domeniul transportului investighează cauzele accidentului. 

"În acest moment investigaţia este în faza iniţială a colectării informaţiilor şi a probelor", a precizat într-un comunicat Ministerul Transporturilor. 

CPAM a solicitat măsuri pentru prevenirea a ceea ce a catalogat drept numeroasele accidente aviatice minore care se produc în ţară. Este necesar ca autoritatea de aviaţie civilă să fie consolidată şi ca reglementările să fie modernizate, a declarat Salazar la Radio Formula. 

Nu mai puţin de 66 de de accidente în mare parte minore şi alte 173 de incidente s-au produs în ţară în 2017, potrivit CPAM. 

Ultimul accident grav s-a produs în 2000, când un avion Aerocaribe s-a prăbuşit în sudul statului Chiapas şi 19 oameni şi-au pierdut viaţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.