Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile pakistaneze anchetează prăbuşirea avionului de ieri

Autorităţile pakistaneze au început o anchetă în legătură cu accidentul aviatic produs miercuri într-o zonă muntoasă din nordul ţării, în urma căruia şi-au pierdut viaţa toate cele 48 de persoane aflate la bord, transmit joi DPA şi Reuters, conform agerpres.

Anchetatorii au ajuns în zona accidentului, situată la circa 75 km nord de capitala Islamabad, în apropierea oraşului Havelian, unde avionul ATR-42 s-a prăbuşit şi a luat foc, a precizat purtătorul de cuvânt al Autorităţii civile aviatice, Pervez George.

Citeşte şi: Principalul consilier al lui Trump se află în VIZITĂ la Moscova

Aeronava, operată de compania de stat Pakistan International Airlines (PIA), având la bord 42 de pasageri şi şase membri de echipaj, decolase din staţiunea turistică Chitral, din apropierea graniţei cu Afganistan, îndreptându-se spre Islamabad.

Conform purtătorului de cuvânt al PIA, Daniyal Gilani, avionul s-a prăbuşit după parcurgerea a jumătate din cursă, ce trebuia să dureze 70 de minute. Pilotul a lansat un apel de urgenţă cu circa 13 minute înainte ca aparatul să dispară de pe ecranele radarelor turnului de control, a precizat Gilani.

Echipele de salvare au reuşit să recupereze toate cadavrele, urmând a fi efectuate teste ADN pentru identificarea victimelor, a declarat ministrul pentru administrarea capitalei, Tariq Chaudhry, iar compania PIA a confirmat găsirea 'cutiei negre' la locul accidentului.

Citeşte şi: Trump scapă de emoţii. Renumărarea voturilor a fost OPRITĂ

O mare parte a atenţiei publice s-a concentrat asupra uneia dintre victime, Junaid Jamshed, vocalistul uneia dintre cele mai de succes trupe rock şi pop pakistaneze în anii 1990. Acesta a abandonat cariera muzicală în 2001 pentru a deveni predicator itinerant al grupării islamiste Tableeghi Jamaat.

Printre celelalte 48 de victime s-au mai aflat doi copii, trei cetăţeni străini - doi austrieci şi un chinez.

Aeronava, fabricată de compania franceză ATR în 2007, adunase aproape 19.000 de ore de zbor de când intrase în dotarea companiei pakistaneze în acelaşi an, şi avea toate lucrările de întreţinere la zi, a subliniat preşedintele PIA, Muhammad Azam Saigol. De asemenea, pilotul Saleh Janjua era unul experimentat, având peste 12.000 de ore de zbor.

 

'Cred că nu a fost nici o eroare tehnică, nici una umană', a declarat Saigol într-o conferinţă de presă, dând asigurări că va avea loc o 'anchetă serioasă'. Potrivit directorului PIA, avionul pare să fi suferit o defecţiune la unul din cele două motoare cu puţin timp înainte de prăbuşire, însă această ipoteză va trebui confirmată de investigaţie.

În 2010, în cel mai mare dezastru aviatic din istoria Pakistanului, un avion Airbus al companiei Airblue s-a prăbuşit pe ruta Karachi-Islamabad, 152 de persoane pierzându-şi viaţa. În 2012, toţi cei 127 de oameni aflaţi la bordul unei curse Bhoja Air flight din Karachi spre Islamabad au murit în accidentul produs cu puţin înainte de destinaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.