Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile propun carantinarea comunei Comana unde localnicii, chiar şi cei cu simptome de COVID-19, refuză să se testeze

carantina

Autorităţile din judeţul Braşov au transmis Institutului Naţional de Sănătate Publică o propunere privind plasarea în carantină a comunei Comana, unde măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 nu sunt respectate, iar localnicii, fie că au simptome specifice COVID-19, fie că sunt contacţi ai unor persoane deja confirmate cu această infecţie, refuză testarea la medicul de familie, potrivit news.ro.

Situaţia localităţii braşovene Comana care are, conform celui mai recent recensământ, în jur de 3000 de locuitori, a ajuns subiect de discuţie la cel mai înalt nivel în administraţia din judeţul Braşov. Marţi dimineaţă, prefectul judeţului i-a convocat pe şefii unor instituţii precum Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul de Poliţie Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul şi Gruparea mobilă de Jandarmi pentru a lua decizii cu scopul de a stopa răspândirea COVID-19 în această localitate.

Citește și: BREAKING! OMERTA polițiștilor acuzați de TORTURĂ a fost SPARTĂ de colegii lor jandarmi - Liderul Viorel Șeicaru a fost TURNAT de un COLEG de FAPTE la judecător

„Directorul executiv al DSP Braşov, dr. Andrea Neculau a prezentat analiza de risc a comunei Comana, din care a reieşit că trendul cazurilor de COVID-19 este în creştere, gradul de conformare a populaţiei la măsurile de protecţie sanitară este scăzut, iar persoanele simptomatice, precum şi contacţii direcţi ai cazurilor confirmate refuză testarea, deşi DSP a trimis teste la medicul de familie din comună.

Având în vedere rezultatul analizei, din care a reieşit că riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, DSP Braşov a transmis, după terminarea şedinţei, către Institutul Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile propunerea de instituire a carantinei zonale în unitatea administrativ-teritorială Comana”, a anunţat Prefectura Prahova la finalul şedinţei.

Incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 în comuna Comana a depăşit, conform raportărilor oficiale, 12,38 la o mie de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.