Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING! OMERTA polițiștilor acuzați de TORTURĂ a fost SPARTĂ de colegii lor jandarmi - Liderul Viorel Șeicaru a fost TURNAT de un COLEG de FAPTE la judecător

digi24.ro
jandarmerie

Unii dintre cei șapte polițiști de la Secția 16 de poliție din Capitală ar fi încercat influențarea anchetei de tortură și lipsire de libertate în mod nelegal ce s-a declanșat în cazul lor.

Aceștia au încercat în mod constant, chiar și în sala de judecată să își pună în acord declarațiile ce urmau a fi date în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul București.

Până la acet moment însă a funcționat legea tăcerii. Nimeni nu a declarat nimic luni de zile, deși unii dintre polițiștii ridicați de acnhetatori nu au avut legătură directă cu faptele efective de tortură.

Citește și: BREAKING! URINA pe VICTIMA sa și STRIGA 'Vezi, mă, ce poate să facă Poliția Română?'-Sindicalistul ȘEICARU și polițiștii Secției 16 au urmărit UMILIREA victimei

Totodată au dat declarații total contradictorii în fața anchetatorilor atunci când au fost reținuți.

Până la momentul reținerii lor în schimb anchetatorii bucureșteni au clădit un dosar solid, cu probe clare, ce îi plasează pe toți cei șapte polițiști în toate locurile indicate de victime, în preajma lor.

Concret anchetatorii au refăcut traseul integral din noaptea violențelor exercitate de cei șapte polițiști asupra victimelor lor, au identificat toate străzile pe care aceștia au mers cu victimele încătușate cu mâinile la spate și aruncați în poziții anormale în vehiculele poliției.

Totodată procurorii au produs și probe video în care se văd concret o parte dintre acțiunile oamenilor legii așa cum au fost ele descrise de victime.

O altă probă forte a anchetatorilor în acest dosar o reprezintă mărturiile colegilor polițiștilor de la Jandarmeria Română, cu care echipajele Secției 16 făceau echipă mixtă în seara respectivă.

Angajații jandarmeriei nu au putut închide ochii la nelegiuirile liderului sindical Viorel Șeicaru și a agenților Viorel Lupu și Dorin Nine, cei trei polițiști care au torturat efectiv victima pe câmpul din jurul Capitalei.

Luați la întrebări de către anchetatori cei trei jandarmi au prezentat din capul locului tabloul faptelor comise de colegii lor de la Secția 16 în noaptea de la finele lunii august 2020.

„Filtrul era compus din agent șef Șeicaru Viorel, ag. Stancu Elisabeta Valentina, ag. Gogoașe Elena Irina, ag. Turcu Beatrice Alexandra, ag.pr. Nine Dorin, ag. Piticu Răzvan Ștefan, ag. Mindoiu Valentin Ionuț, ag. Radu Mihai Patrik Alexandru, ag. Lupu Viorel Răzvan, ag. Dăogaru George Alexandru și ag. Goghez Mariana Bianca.

Citește și: BREAKING! APUCĂTURI GROBIENE marca Secția 16 -Victime ținute zeci de minute în gaze lacrimogene cu mască pe față, una zdrobită cu bastoanele și urinată pe piept

Cu aceștia se aflau și trei jandarmi din cadrul DGJMB, respectiv ... ... , ... ... și ... ... .”, se arată în documentația intrată în posesia STIRIPESURSE.

Dați în primire de Jandarmerie

„Acest din urmă element de fapt a fost confirmat de martorul ..., care a detaliat că pe bancheta autospecialei erau depozitate anvelope auto.

În momentul în care s-a urcat pe locul față dreapta a autospecialei Dacia Logan MAI ..., condusă de ag. Gogoașe Irina, pe martorul ... au început să îl usture brusc ochii, motiv pentru care a întrebat-o pe colega sa de echipaj dacă în habitaclul mașinii fusese pulverizat spray iritant lacrimogen. Gogoașe Irina i-a răspuns afirmativ, printr-un gest al capului.

Odată plecați de la fața locului cu persoana vătămată Gheorghe Teodor Nicolae (încătușată și întinsă pe anvelopele depozitate pe banchetă), ... a sesizat că Gogoașe Irina depășise strada pe care se află sediul Secției 16 Poliție, mai exact str. Stoian Militam.

Martorul anterior menționat a completat că Gogoașe Irina a ieșit la un moment dat de pe bulevard și a condus pe mai multe străzi secundare.

A oprit la un moment dat într-o zonă unde se aflau case, l-a descătușat și scos din mașină pe Gheorghe Teodor Nicolae, după care s-a urcat din nou la volan și a plecat din zonă, abandonând persoana vătămată și ignorând întrebările colegului său de patrulă, indignat de modul în care procedase cu persoana vătămată.

Citește și: BREAKING! Metode de lucru INTERLOPE, invocate de instanță în cazul SECTORIȘTILOR de la Secția 16 - Lista completă a personajelor

Potrivit jandarmului ..., în tot acest timp, de la plecarea din locația unde fusese organizat filtrul de poliție, Gogoașe Irina a fost urmată de echipajul compus din ag. Piticu Răzvan Ștefan și jandarmul ..., ambii la bordul autoturismului Dacia Logan cu nr. MAI ...”, se arată în actele din dosarul de tortură.

Doi din cei trei jandarmi au perceput în mod direct acțiunile abuzive comise de către Șeicaru, Lupu și Nine asupra victimei băgate cu forța în mașina lor.

„Examinând materialul probator administrat de organele de cercetare penală constată judecătorul că cu ocazia identificării de persoane din fotografii martorii ... l-au recunoscut pe agentul Lupu Viorel Răzvan ca fiind cel care conducea autospeciala în care fusese introdus Ghiorghe Ionuț Mihai.

Totodată, aceștia au precizat că Șeicaru Viorel și un al doilea agent, indicat cu ocazia identificării din fotografii ca fiind Nine Dorin, au urcat pe banchetă, de-o parte și de alta a persoanei vătămate Ghiorghe Ionuț Mihai, martorul ... auzind înjurături din interiorul mașinii și observând prin lunetă „mișcare, agitație” pe bancheta autoturismului.

Ambii martori au indicat că, ulterior acestui moment, polițiștii au ieșit din mașină, după care Șeicaru Viorel a pulverizat prin dreptul portierei stânga spate spray iritant lacrimogen în habitaclu, după care s-a adresat colegilor săi „Dă-i și lu' ălălalt cu spray!”, referindu-se la Gheorghe Teodor Nicolae, care fusese introdus în autospeciala condusă de agent Gogoașe Irina”, se mai arată în dosar.

Citește și: BREAKING SURSE Cum a SCĂPAT la MUSTAȚĂ de dosar penal un martor din dosarul Elenei Udrea - După ZECE ani își amintea lucrurile 'mai bine' decât când au avut loc

Negare senină în fața irefutabilului...

Astfel probat dosarul ancehtatorii i-au reținut pe cei șapte polițiști, unii autori direcți ai faptelor de tortură, alții doar complici, și au cerut arestarea lor preventivă unui judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul București.

În fața instanței Viorel Șeicaru, liderul sindical, despre care anchetatorii au spus că „a promovat într-o perioadă lungă de timp o cultură de abuz și de violenta excesivă la care ceilalți inculpați, polițiști persoane tinere și educate, au aderat din proprie inițiativă și fără să își pună prea multe întrebări”, a negat în primă fază totul.

În aceleași momente în fața judecătorului colegul lui Șeicaru, Viorel Lupu a recunoscut tot și l-a incriminat în mod direct pe acesta.

„...deși la început a avut o atitudine de negare, ulterior după administrarea declarației inculpatului Lupu Viorel Răzvan care conținea aspecte incriminatoare la adresa sa, a solicitat reaudierea ocazie cu care a recunoscut săvârșirea infracțiunilor”, se arată în dosar.

Motivele torturii explicate de Șeicaru

„A menționat că la momentul petrecerii evenimentelor nu avea avut spray iritant - lacrimogen în dotare, însă într-adevăr la un moment dat a observat că unul dintre colegi avea asupra sa un astfel de obiect și întrucât persoana vătămata l-a amenințat că îi omoară copii, suprapus cu înjurăturile adresate mamei sale (decedată) s-a dus la persoana respectivă a luat spray-ul, a deschis portiera stânga și a pulverizat în interior.

Citește și: 'Fă... ce le zic eu?'/'...mă, jegule nesimţit' -Dialogul CULT dintre iubitul Ioanei Băsescu, devenit INFORMATOR DNA și fiica fostului președinte, reținut de CAB

Spune că după introducerea persoanei vătămata în mașină de către Lupu Viorel Răzvan a ordonat către doua echipaje să urmeze autospeciala în care se afla el și inculpata Stancu Elisabeta Valentina, iar inculpatul Piticu Razvan împreună cu inculpata Gogoase Irina să se deplaseze cu cealaltă persoana vătămata la „șine”, în zona CFR Progresul.

Afirmă că persoana vătămată care se afla cu inculpatul Lupu Razvan în mașină, după ce a fost scoasa din autoturism, încătușată fiind i-au fost aplicate mai multe lovituri de tomfă la nivelul membrelor inferioare.

Justifică acesta agresarea persoanei vătămate printr-o stare de provocare ce a fost cauzată de înjurăturile și amenințările în mod repetat.

Descrie agresarea persoanei vătămate în felul următor: atunci când l-au dat jos din autoturism, având cătușile care îi imobilizau mâinile la spate, l-au așezat pe iarbă, însă din cauza faptului că acesta era sub influenta alcoolului, s-a dezechilibrat și a ajuns în poziția decubit vertical.

Citește și: MOTIVARE CAB arată că ESCAPADA Elenei Udrea în Costa Rica și condamnarea din Gala Bute au SPORIT anii ÎNCASAȚI - 'Comportamentul ei a fost unul DILATORIU'

Ulterior, a cerut unuia dintre colegi o tomfă cu care a început să îl lovească în mod repetat la nivelul membrelor inferioare. Precizează susnumitul că și inculpații Lupu Radu Mihai și Nine Dorin au început să-i reproșeze persoanei vătămată că i-au amenințat și au început sa-1 lovească fără să poată însă preciza ordinea, de câte ori a lovit fiecare și dacă aceștia au folosit tomfe sau nu.

Precizează că inculpatul Dăogaru George-Alexandru nu a fost prezent, iar inculpata Stancu Elisabeta, încadrată de 6 luni în cadrul Poliției Române, l-a întrebat pe tot parcursul drumului unde merg solicitându-i explicații, iar atunci când a lovit pentru prima oara persoana vătămată a început să tragă de el, a încercat să îl oprească spunându-i ca nu este corect și deontologic ceea ce face. Precizează inculpatul că până la ieșirea din program nu a mai vorbit cu el fiind deranjata și supărată de ceea ce s-a întâmplat”, se mai arată în dosar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.