Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile PUN CÂINII pe pasageri: câinii care depistează coronavirus ajung și pe Aeroportul Cluj

oradesibiu.ro
caini aeroport

După ce au depistat persoane cu COVID-19 la intrarea în țară pe Aeroportul Internațional Sibiu, câinii dresați să miroasă coronavirusul vor fi trimiși și pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj, potrivit deciziei de joi a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

CNSU a aprobat, joi, continuarea proiectului pilot de detectare a COVID-19 cuajutorul câinilor dresați la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea”, la Aeroportul Internațional Sibiu, conform Mediafax.

Proiectul a fost, astfel, prelungit cu încă 60 de zile, începând cu 13 septembrie.

Citește și: CNSU a propus prelungirea stării de alertă în România: Guvernul va lua decizia oficial/DOCUMENT

În această perioadă, toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internațional Sibiu pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite.

Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, de către personalul Direcției de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent în Aeroport. Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit de către DSP Sibiu.

De asemenea, începând cu data de 13 septembrie s-a aprobat derularea unui proiect pilot pentru o perioadă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, la terminalul „Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu, din cadrul Poliției Române.

În această perioadă, toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine, iar cele indicate de câini ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, de către personalul DSP Cluj sau personalul medical existent în Aeroport. Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit de către DSP Cluj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.