Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile sanitare din Germania averizează cu privire la suprasolicitarea spitalelor: 'Suntem într-o situaţie pandemică critică'

smartradio.ro
spital pacient coronavirus

Asociaţia spitalelor din Germania a avertizat cu privire la posibilitatea unei suprasolicitări a unităţilor de terapie intensivă, având în vedere explozia recentă a numărului de infecţii cu coronavirus, informează dpa.

"Suntem într-o situaţie pandemică critică", a apreciat Gerald Gass, preşedinte al boardului acestei asociaţii, într-o declaraţie pentru Redaktionsnetzwerk Deutschland, în care a menţionat că numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19 a crescut semnificativ în ultima săptămână.

La ora actuală se înregistrează cu aproape 40% mai mulţi pacienţi în secţiile obişnuite decât cu o săptămână în urmă, în timp ce la terapie intensivă cu 15% mai mult decât în perioada anterioară.

"Dacă această evoluţie continuă, vom avea din nou 3.000 de pacienţi la terapie intensivă în doar două săptămâni", a avertizat Gass.

În momentul de vârf al pandemiei, în ianuarie 2021, peste 5.700 de pacienţi se aflau în secţiile de ATI în Germania, potrivit Agerpres.ro.

Incidenţa contaminărilor în ultimele şapte zile a crescut din nou în mod semnificativ.

Institutul Robert Koch (RKI) pentru controlul maladiilor a raportat joi dimineaţă 130,2 de infecţii la 100.000 de locuitori în ultima săptămână. Cu o zi în urmă, acest barometru-cheie fusese de 118,0, iar acum o săptămână era de 85,6.

Autorităţile sanitare din Germania au raportat joi 28.037 de noi cazuri de infecţii, între care 126 de decese în ultimele 24 de ore. Cu o săptămână în urmă, numărul contaminărilor era de 16.077, dintre care 67 soldate cu deces.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.