Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile sunt în stare de alertă: Un bărbat a fost muşcat de urs în Prahova

romania-actualitati.ro
ursul carpatin

Un cioban a fost muşcat, duminică, de un urs pe raza localităţii prahovene Vâlcăneşti, jandarmii având, în cursul weekend-ului, intervenţii în mai multe localităţi ca urmare a prezenţei animalelor sălbatice, respectiv urşi, mistreţi şi o vulpe, potrivit Agerpres.

Potrivit unei informări a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, în cursul zilei de duminică, un cioban a fost atacat de un urs în localitatea Vâlcăneşti, bărbatul fiind muşcat la un picior.

Vezi şi: Daniel Funeriu, analiză sumbră pentru opoziţie: 'PSD va conduce încă 20 de ani România'

Jandarmii care au ajuns la faţa locului au constatat că animalul a fugit în pădure, informează sursa citată. 

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, George Duţă, a declarat, pentru AGERPRES, că bărbatul în vârstă de 40 de ani a fost muşcat de gamba dreaptă, acesta fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, ulterior fiind dus la Secţia de Boli Infecţioase a unităţii sanitare. 

IJJ informează că, în cursul weekend-ului, jandarmii au interveni în localităţile Vâlcăneşti, Breaza, Buşteni şi Azuga în urma semnalării prezenţei animalelor sălbatice. 

Cele şapte intervenţii au presupus alungarea unor urşi, respectiv a unei ursoaice cu pui şi a unei vulpi, precum şi activităţi cauzate de prezenţa unor mistreţi care au fost omorâţi de câini.

Vezi și: Victor Ponta, dezvăluiri ULUITOARE: Sorin Grindeanu sau Mihai Tudose; Băsescu sau Iohannis? Ce răspunde fostul premier

"Cu ocazia intervenţiilor, jandarmii au urmărit luarea următoarelor măsuri: îndepărtarea animalelor sălbatice folosindu-se semnale acustice şi luminoase, delimitarea unei zone de siguranţă pentru cetăţeni, îndepărtarea curioşilor din zonă, informarea cetăţenilor cu privire la anumite riscuri ce pot apărea ca urmare a comportamentului animalelor sălbatice, în special a celor rănite sau care au pui. De asemenea, au fost şi sunt monitorizate zonele în care şi-au făcut apariţia animalele sălbatice pentru preîntâmpinarea eventualelor evenimente neplăcute", arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.