Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile turce au arestat doi spioni ai Emiratelor Arabe Unite: Ankara investighează posibila lor implicare în asasinarea lui Jamal Khashoggi

middleeasteye.net
Jamal Khashoggi

Autoritățile din Turcia au reținut două persoane care ar fi spionat cetățeni arabi și ar fi trimis informații despre aceștia în Emiratele Arabe Unite, potrivit Reuters, potrivit mediafax.

Citește și: Viorica Dăncilă aruncă bomba! Dă semnalul pentru candidatura lui Liviu Dragnea la prezidențiale

Cei doi au și-au recunoscut faptele, iar autoritățile turce investighează și legătura dintre aceștia și asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a informat un oficial turc de rang înalt.

Citește și: Carmen Dan lovește tare, după dezvăluirile Emiliei Șercan! Măsura prin care cutremură sistemul

Unul dintre suspecți a sosit în Turcia în octombrie 2018, când Khashoggi a fost ucis în clădirea Consulatului Arabiei Saudite de la Istanbul, iar celălalt ar fi venit ulterior în Turcia pentru a-l ajuta în misiune. „Anchetăm dacă sosirea primului individ are legătură cu asasinarea lui Jamal Khashoggi”, a declarat oficialul, care a adăugat că persoana a fost monitorizată în ultimele șase luni. „Este posibil să fi existat o încercare de a strânge informații despre arabi care trăiesc în Turcia”, a mai spus el.

Citește și: Tăriceanu aruncă bomba! Liderul ALDE face dezvăluiri uluitoare

Arestările au fost făcute ca parte a unei operațiuni de contraspionaj. Autoritățile turce au anunțat că au confiscat un computer care ar fi fost utilizat de presupușii spioni.

Citește și: Mutarea anului în fotbal! Gigi Becali vrea să-i ia ‘averea’ lui Hagi

Jamal Khashoggi, jurnalist al Washington Post și critic al autorităților saudite, a fost ucis în luna octombrie în clădirea Consulatului saudit din Istanbul. Moartea sa a dus la o tensionare a relațiilor dintre Statele Unite și Arabia Saudită. Mai mulți membri ai Congresului l-au acuzat pe prințul Mohammed bin Salman al Arabiei Saudite că s-ar fi aflat în spatele asasinării lui Khashoggi. Autoritățile saudite au negat orice implicare a prințului moștenitor în acest caz și au anunțat că 11 suspecți au fost reținuți și puși sub acuzare în dosarul morții jurnalistului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.