Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile turce au arestat peste 500 de persoane suspectate de legături cu mişcarea predicatorului Fetullah Gulen

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

Autorităţile turce au anunţat că au arestat marţi peste 500 de persoane suspectate de legături cu mişcarea predicatorului Fetullah Gulen, pe care preşedintele Recep Tayyip Erdogan îl acuză că a orchestrat o tentativă de puci împotriva sa în 2016, informează AFP.

"Au fost emise 704 de mandate de arestare şi 543 de persoane au fost arestate", a anunţat ministrul de interne al Turciei, Suleyman Soylu.

Operaţiunea, întreprinsă în 59 din 81 de provincii turce, a vizat structura financiară a "organizaţiei teroriste FETO", acronim utilizat de Ankara pentru a desemna mişcarea lui Gulen, potrivit Agerpres.

Suspecţii arestaţi marţi sunt acuzaţi că au primit sau redistribuit bani trimişi din străinătate de susţinători ai predicatorului, el însuşi instalat în SUA de unde continuă să se sustragă atacurilor preşedintelui turc.

Altădată aliat preţios al lui Erdogan, Fetullah Gulen fusese acuzat de autorităţile turce că a răspândit suspiciuni de corupţie ce au vizat guvernul în decembrie 2013, când Erdogan era încă premier.

Gulen, azi în vârstă de 81 de ani, este considerat de preşedintele Erdogan instigator al tentativei de lovitură de stat din iulie 2016.

După acest puci eşuat, autorităţile turce au arestat peste 300.000 de persoane, inclusiv în rândurile poliţiei, justiţiei şi armatei, precum şi printre intelectuali.

Turcia cere Suediei şi Finlandei extrădarea unor militanţi ai mişcării Gulen care locuiesc pe teritoriul lor, făcând din aceasta o condiţie pentru ratificarea de către Parlamentul turc a aderării celor două ţări nordice la NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.