Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile turce au emis mandate de arestare pentru 79 de foşti profesori

facebook
turcia puci

Autorităţile turce au emis vineri mandate de arestare pentru 79 de foşti profesori, a anunţat agenţia de presă Anadolu, în cadrul unei ample campanii de reprimare după tentativa de lovitură de stat din iulie 2016, potrivit Reuters, scrie agerpres.ro

Profesorii au fost angajaţi ai unor şcoli suspectate de legături cu predicatorul Fethullah Gulen, acuzat de Ankara de organizarea puciului eşuat din iulie anul trecut, a scris Anadolu. Şcolile au fost închise după tentativa de lovitură de stat. 

Gulen, care se află în autoexil în Pennsylvania din 1999, neagă orice implicare. 

Potrivit Anadolu, forţele de securitate efectuează operaţiuni pentru a-i prinde pe suspecţi la Ankara, unde au sosit mii de profesori din ţară pentru a vizita mausoleul lui Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul Turciei moderne, cu prilejul Zilei profesorilor. 

De la puciul eşuat, peste 50.000 de persoane au fost reţinute aşteptând să fie judecate în legătură cu presupuse legături cu Gulen, în timp ce aproape 150.000 au fost concediate sau suspendate din funcţii în armată şi în sectoarele public şi privat. 

Grupurile pentru apărarea drepturilor omului şi unii aliaţi occidentali ai Turciei şi-au exprimat preocuparea în legătură această campanie de reprimări, temându-se că guvernul turc foloseşte tentativa de lovitură de stat ca pretext pentru a înăbuşi disidenţa. 

Guvernul susţine că numai astfel de măsuri pot neutraliza ameninţarea reprezentată de reţeaua lui Gulen, despre care susţine că s-ar fi infiltrat profund în instituţii ca armata, şcoli şi tribunale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.