Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile turce au oprit emisia unui canal de televiziune independent

turcia

Autorităţile turce au decis să oprească emisia canalului de televiziune independent IMC, pe care l-au acuzat de ''răspândirea propagandei teroriste'', a anunţat coordonatorul general al postului respectiv, Eyup Burc, relatează sâmbătă agenţia de presă Reuters. 

Burc a explicat că furnizorul de servicii prin satelit Turksat nu mai transmite emisia canalului IMC TV, în urma cererii unui procuror din Ankara care anchetează eventualul sprijin acordat unui grup ''terorist'' de către postul de televiziune. 

''În Turcia, tot ce este contrar opiniei oficiale este aruncat în sacul cu terorism'', a declarat Burc pentru Reuters, el negând astfel orice legătură a postului IMC TV cu reţelele teroriste. ''Aceasta a fost în mod clar o decizie politică. Procurorul nu are niciun drept legal de a cere închiderea canalului nostru pe baza unei presupuneri'', a adăugat el. 

Emisia IMC TV a fost oprită în timpul unui interviu în direct cu Can Dundar şi Erdem Gul, doi cunoscuţi jurnalişti de la cotidianul de opoziţie turc Cumhuriyet, eliberaţi vineri după 92 de zile în închisoare. Ei au fost încarceraţi în noiembrie sub acuzaţiile de spionaj, divulgarea unor secrete de stat şi tentativă de lovitură de stat. În luna mai a anului trecut, cei doi au difuzat un articol şi o înregistrare video despre interceptarea de către jandarmii turci, în ianuarie 2014, a unor camioane ale serviciilor secrete turce (MIT) ce transportau arme destinate rebelilor islamişti sirieni. 

''Oprirea emisiei canalului nostru în timpul acestui interviu a fost făcută intenţionat, pentru a transmite presei un mesaj: acela că Can Dundar şi Erdem Gul au fost eliberaţi ca urmare a presiunii publice, dar asta nu înseamnă că guvernul nu continuă pe acelaşi drum'', a subliniat Eyup Burc. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.