Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile vietnameze au confiscat peste 600 de kilograme de fildeş de contrabandă provenind din Africa

Agerpres.ro
fildes

Autorităţile vietnameze au confiscat în ultima săptămână peste 600 de kilograme de fildeş de contrabandă provenind din Africa, a declarat luni guvernul acestei ţări asiatice, potrivit Reuters.

Comerţul cu fildeş este ilegal în Vietnam, însă traficul de animale sălbatice rămâne larg răspândit. Solzii de pangolin, coarnele de rinocer şi carcasele de tigru sunt, de asemenea, găsite adesea de autorităţile vietnameze la contrabandişti, informează Agerpres.

Autorităţile vamale din oraşul-port Haiphong, aflat în nordul ţării, au descoperit luni circa 130 de kilograme de fildeş ascunse într-un container cu coarne de vacă care provenea din Africa, a precizat guvernul într-o declaraţie.

Această captură vine după descoperirea, joia trecută, a circa 500 de kilograme de fildeş african în portul Lach Huyen din oraş, conform guvernului.

Este cea mare captură de fildeş de contrabandă din Vietnam de mai bine de patru ani. În octombrie 2018, autorităţile confiscaseră peste opt tone de fildeş şi solzi de pangolin într-unul dintre cele mai mari cazuri de trafic de animale sălbatice din ţară de mai mulţi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.