Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorul atentatului asupra autocarului Borussiei Dortmund a renunţat la apel

www.digisport.ro
Borussia Dortmund

Sergej Wenergold, condamnat la finele lunii noiembrie la 14 ani de închisoare pentru atentatul comis asupra autocarului echipei de fotbal Borussia Dortmund în 2017, a renunţat să facă apel la această decizie, a anunţat, miercuri, avocatul său, citat de AFP preluată de Agerpres.

"Noi am retras cererea noastră de apel", a declarat Carl Heydenreich, al cărui client anunţase într-o primă fază că va contesta sentinţa.

Wenergold, în vârstă de 29 de ani, a fost găsit vinovat pentru tentative de ucidere de către tribunalul din Dortmund. Atentatul s-a soldat cu doi răniţi, un jucător şi un poliţist care escorta echipa în momentul în care bombele au explodat.

Tânărul german născut în Rusia a avut ideea de a decima echipa Borussia Dortmund cu scopul de a-i se prăbuşi acţiunile la bursă, cu care el făcea speculaţii, în ideea de a se îmbogăţi.

Dispozitivele explozive, trei bombe încărcate cu tije de fier, au fost prost poziţionate. Singurele victime au fost jucătorul spaniol Marc Bartra, accidentat la încheietura mâinii de cioburile provenite de la unul din geamurile sparte ale autocarului, şi un poliţist pe motocicletă, rănit la un timpan de suflul exploziei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.