Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autospecială pentru transportul concomitent a doi pacienţi înalt contagioşi, în dotarea SMURD

Inquam Photos / Octav Ganea
decontaminare Salvare medici ambulanta

O autospecială pentru transportul pacienţilor critici înalt contagioşi, în valoare de aproape 200.000 de euro, va fi folosită, începând de luni, de SMURD pentru transportarea bolnavilor aflaţi în stare critică, adică inclusiv cei cu coronavirus.

Potrivit unui comunicat al ISU Bihor, autospeciala a fost prezentată luni la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" şi este asemănătoare cu o ambulanţă de tip Terapie Intensivă Mobilă, dar poate transporta doi pacienţi contagioşi concomitent, fapt ce constituie o premieră, potrivit agerpres.ro.

Citește și: PROTEST la Timișoara: piețarii din Iosefin au ieșit în stradă NEMULȚUMIȚI de închiderea piețelor

Dotările şi funcţionarea ambulanţei speciale au fost prezentate de managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, dr. Gheorghe Carp, şeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea şi inspectorul şef al ISU Bihor, colonel Sorin Mihai Caba.

Potrivit acestora, autospeciala este dotată cu aparatură modernă şi concepută astfel încât să asigure cerinţele, atât pentru asistarea pacienţilor în stare critică, cât şi pentru siguranţa personalului, dispunând de mijloace de decontaminare a aerului din interior şi de un nou tip de compartimentare. Astfel, în cabina medicală există separatoare din folie specială, transparentă, pentru fiecare pacient în parte, iar personalul poate să supravegheze sau să intervină asupra pacienţilor, care pot avea patologii diferite, prin intermediul unor prelungiri - mâneci, fără a intra în contact direct cu aceştia.

De asemenea, autospeciala este prevăzută cu un compartiment utilizat de personalul medical pentru echipare/dezechipare costume de protecţie, acesta fiind complet separat de cabina medicală şi de cabina conducătorului auto.

Citește și: România a intrat în mini-LOCKDOWN, la miezul nopții: 9 reguli oficiale care se aplică, la nivel național, pentru următoarele 30 de zile

Concepută de către echipa SMURD Bihor în primele luni ale pandemiei generate de COVID-19, autospeciala va fi încadrată cu un echipaj SMURD, format din medic specialist medicină de urgenţă, asistent medical, precum şi doi pompieri militari paramedici, din care un conducător auto.

Autospeciala a fost achiziţionată de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea prin finanţare obţinută în cadrul proiectului "Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în Municipiul Oradea şi Judeţul Bihor, cod SMIS 138155, proiect contractat în cadrul apelului: OIM/819/9/1/Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19", se arată în comunicatul transmis de ofiţerul de informare şi relaţii publice al ISU Bihor, Camelia Roşca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.