Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autospecială performantă pentru transport victime multiple, în dotarea salvatorilor vâlceni

ISUBIF
salvare ambulanta covid

O autospecială de intervenţie ce poate fi folosită pentru transport de personal şi victime multiple a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, fiind cel mai complex autovehicul SMURD pe care îl au în prezent salvatorii vâlceni, a informat, marţi, şeful instituţiei, col. Dan Pascaru, potrivit Agerpres.

"Această autospecială are o capacitate de transport de 11 persoane, plus şoferul. Pe lângă rol de ambulanţă, mai poate fi folosită pentru transport medical de persoane supraponderale, transport de persoane de la şi la locul intervenţiei, evacuare şi relocare persoane din zonele de risc şi alte activităţi specifice unei intervenţii în cazul planului roşu. Această autospecială a intrat în dotarea inspectoratului anul acesta şi de astăzi este în funcţiune şi o vom folosi la cazurile de urgenţă medicală specifice acesteia. Este cea mai complexă autospecială SMURD pe care o avem în dotarea inspectoratului, putând fi folosită pentru asigurarea de asistenţă medicală, simultan, în cazul a două persoane cu urgenţă medicală de cod roşu, patru persoane cu urgenţă de cod galben, sau şase persoane cu afecţiuni de cod verde", a precizat inspectorul şef al ISU Vâlcea.

Autospeciala a fost achiziţionată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 - 2020 - proiect de îmbunătăţire a capacităţii de intervenţie la urgenţe medicale Regiunea Sud-Vest Oltenia şi are o valoare de peste 950.000 de lei. Este încadrată cu doi paramedici în cazul misiunilor de rutină, însă la nevoie, personalul poate fi suplimentat cu un medic şi un asistent medical.

Şeful ISU Vâlcea a menţionat că, pe lângă această autospecială SMURD performantă, în parcul auto al pompierilor vâlceni urmează ca anul acesta să intre şi o autospecială pirotehnică pentru acţiunile specifice de ridicare şi asanare a muniţiei rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.