Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autostradă așteptată de români finalizată până la finalul anului. Grindeanu: 'Perioada romantică din trecut s-a terminat' / Ciolacu: 'Mă bucur mult'

Captură video
ciolacu santier

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri că până la sfârșitul anului s-ar putea circula pe autostradă de la Focșani la Buzău. „Suntem optimiști, eu v-am spus ce se poate face”, a adăugat Grindeanu.

Declarațiile au fost făcute în timpul unei vizite pe șantierul Centurii orașului Bârlad.

„Suntem optimiști că până la sfârșitul anului vom putea circula pe autostradă de la Focșani la Buzău, ba chiar și pe o parte din lotul de la Adjud”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a prezentat stadiul lucrărilor pe sectoarele A7.

„Avem 13 loturi de autostradă pe A7 de la Ploiești la Pașcani prin PNRR, se lucrează pe absolut toate. Termenele de finalizare sunt patru anul acesta și celelalte nouă anul viitor. Eu cred că șase și jumate vor fi date în trafic anul acesta”, a explicat Sorin Grindeanu.

Ministrul Grindeanu a mai spus că este mulțumit de evoluția lucrărilor.

„Perioada romantică din trecut în care unele companii, în special străine, veneau cu sute de ingineri și apoi cu o sută de avocati ca sa câștige claimuri s-a terminat. (...) Am convenit cu constructorul să nu stăm să dăm in circulație loturi întregi. (...) Eu v-am spus ce se poate face până la finalul anului, sunt foarte mulțumit”, a precizat Sorin Grindeanu.

Ciolacu pe Centura Bârladului: S-a făcut o mare nedreptate Moldovei

Premierul Marcel Ciolacu laudă stadiul lucrărilor pe Autostrada Moldovei. „A venit un bănățean să ne facă nouă autostradă”, spune prim-ministrul, aflat vineri pe Centura Bârladului.

„Mă bucur mult că în sfârșit vorbim de Autostrada Moldova și am văzut împreună cu domnul ministru, deja pe anumite porțiuni suntem la stratul doi, iar aici unde era o lucrare întârziată - îi felicit pe constructori - de la 15% au ajuns la 88%”, a declarat Ciolacu.

„S-a făcut o mare nedreptate Moldovei, pentru că este ultima, și iar trebuie s-o spun: a venit în bănățean să ne facă nouă, în Moldova - cu toate că Buzăul nu e în Moldova - autostradă”, a adăugat el.

Ciolacu a subliniat că ceea ce e important este că există un progres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.