Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autostrada Moldovei prinde contur: începe construcția ultimului lot. Când vom putea circula spre Moldova

autostrada moldovei

Mult așteptatul proiect al Autostrăzii Moldovei începe să prindă contur. CNAIR a semnat cu o companie turcească contractul pentru ultimul tronson, Lotul 3 Pietroasele - Buzău cu o lungime de 13,9 kilometri. Lucrările vor începe la data de 1 martie 2024.

„Astăzi, 15 februarie 2024, la sediul DRDP Buzău, directorul regional Sorin Robu, în calitate de Beneficiar din partea CNAIR SA, a semnat cu asocierea de constructori turci Nurol Inșaat Ve Ticaret Anonim Șirketi – Makyol Inșaat Sanayi Turizm Ve Ticaret Anonim Șirketi, reprezentată de antreprenor Ilker Gulen, Procesul Verbal de predare-primire amplasament pentru execuția lucrărilor de construire a obiectivului de investiții Execuție Autostrada Ploiești – Buzău Lot3: Pietroasele – Municipiul Buzău km. 49+350 – km. 63+250”, arată DRDP Buzău.

Pe Lotul 3 (Pietroasele – Municipiul Buzău), cu o lungime de 13,9 km, lucrările urmează să înceapă pe data de 1 martie 2024. Lucrările sunt programate să dureze 20 de luni și vor costa 1,09 miliarde lei.

Pe traseul acestei secțiuni se vor construi:

– Nod rutier Spătaru – km. 52+850, la intersecția cu DN 2 este de tip B;

– Nod rutier Buzău – km. 62+200, la intersecția cu DN 2B este de tip B;

– Pod km 50+525;

– Pod pe drum agricol km 51+480;

– Pod pe DN 2 km 52+850;

– Pod pe DN 2B km 55+168;

– Pod pe DJ 203D km 57+850;

– Pod pe drum agricol km 60+258;

– Pasaj superior peste CF triaj si DN 2B km 60+985.

În octombrie se va circula pe Autostrada Moldovei

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat care este stadiul lucrărilor și a spus că acestea vor fi finalizate mai repede decât era termenul fixat, iar în toamna anului 2024, în octombrie, se vor da în folosință 4 loturi.

"Pe primele două tronsoane de la Ploieşti la Buzău vă pot spune că rămânem pe termenul asumat, şi anume octombrie anul acesta vor fi date în circulaţie. Pe lotul 3 care, din păcate, a tot fost amânat cam un an jumate de diversele contestaţii şi răspunsuri date de către cei de la CNSC, vor începe lucrările la 1 martie, deci în două săptămâni, iar aici, pe cele 4 loturi, este o mobilizare nu bună, ci foarte bună. (...) În toamna acestui an, spre sfârşitul anului, se va circula pe cele patru loturi, chiar dacă două au termenul 2025. Avem un constructor care de fiecare dată reuşeşte să devanseze toate aceste termene asumate şi nu va face excepţie acest tronson de la Buzău la Focşani. Mai mult decât atât, am convenit cu constructorii ca în momentul în care se termină câte un tronson de la o descărcare la alta, să poată fi utilizat întreg tronsonul, să poată fi dat în circulaţie. Adică să nu aşteptăm întregul lot 4 sau întregul lot 3. În momentul în care sunt finalizate lucrările pe bucăţi care pot fi date în circulaţie, să facem acest lucru fără să aşteptăm toată birocraţia legată de recepţiile finale pe loturi (...) Lucrările continuă şi în sus, spre Paşcani, şi colegii (...) mi-au spus că ritmul e acelaşi", a declarat Grindeanu, la Focşani.

El a subliniat că acest finalizarea acestui lot al A7 este deosebit de importantă pentru municipiul Focşani, deoarece va prelua mare parte a traficului din oraş.

"Ştiu că e foarte important acest lot 4, care ajută foarte mult Focşaniul, şi domnul primar mi-a spus acest lucru. E şi cel mai înaintat. Dacă se mai rezolvă câteva chestiuni, să zicem aşa birocratice pe care ni le-au spus colegii din companie, putem pe finalul acestei veri să spunem că tot lotul acesta 4, cocoaşa asta de la Focşani, va fi dată în circulaţie şi ştiu că va fi de folos pentru întreaga circulaţia din zonă", a spus ministrul Transporturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.