Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autostrada Unirii (A8) înaintează. Guvernul face un pas important

ungheni.org
autostrada unirii A8

O secțiune importantă a Autostrăzii A8, tronsonul montan Leghin - Tg. Neamț, a cărei execuție este realizată de grupul UMB, a ajuns în faza exproprierilor. Guvernul a aprobat de la bugetul de stat suma de 14,72 milioane de lei pentru despăgubiri.

Prin proiectul de act normativ se propune aprobarea:

- amplasamentului lucrării de utilitate publică de interes național „Autostrada Târgu Mureş-Târgu-Neamţ Secțiunea III: Leghin – Târgu Neamț, km 181+195 (89+000) – km 211+107 (118+912)”

- declanșării procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere a lucrării de utilitate publică de interes național „Autostrada Târgu Mureş-Târgu-Neamţ”

- listei imobilelor proprietate publică a statului care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică,, Autostrada Târgu Mureş-Târgu-Neamţ

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat pe 20 septembrie contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii III Leghin – Tg Neamț (29,91 km) a Autostrăzii Unirii A8.

Acesta este primul contract semnat pentru construcție din A8, câștigătorul licitației fiind grupul UMB, cu preţul de 1,56 de miliarde de lei, fără TVA.

Astfel, firmele lui Dorinel Umbrărescu trebuie să finalizeze lucrările, finanţate prin PNRR, în termen de 30 de luni, din care șase luni este perioada de proiectare şi 24 de luni este perioada de execuţie a lucrărilor, pentru cei 29,91 km ai acestei secţiuni (Leghin – Târgu Neamţ) care face parte din A8 (Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi- Ungheni).

Autostrada A8, denumită și Autostrada Unirii este o autostradă ce va fi construită pe traseul Ungheni - Iași - Târgu Frumos - Pașcani - Târgu Neamț - Poiana Largului - Ditrău - Târgu Mureș, unde va face joncțiune cu Autostrada A3. Va avea o lungime de 304,2 km, la un cost estimat de 4,07 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.