Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avalanșă de cereri la Evidența Populației Galați după apariția legii conform căreia persoanele care au locuit în zone poluate se pot pensiona mai devreme

click.ro
pensie

Este avalanșă de cereri la Evidența Populației Galați după apariția legii conform căreia persoanele care au locuit în zone poluate au dreptul să se pensioneze cu doi ani mai devreme. Solicitanții au nevoie de o hârtie care dovedește faptul că au locuit în Galați cel puțin 30 de ani, anunță MEDIAFAX.

Sute de persoane au depus cereri la Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei Galați. Ei au nevoie de o dovadă a faptului că au locuit în Galați cel puțin 30 de ani pentru a beneficia de prevederile legale adoptate în luna septembrie. Noua lege le permite persoanelor care au locuit cel puțin 30 de ani în zone poluate să se pensioneze cu doi ani mai devreme.

Citește și: Gabriela Firea: Un Grup de Comunicare Strategică ce nu a făcut altceva decât să dezinformeze populaţia

Potrivit autorităților locale, în ultimele două luni au fost înregistrate 458 de cereri pentru furnizarea de date care să dovedească faptul că solicitanții au avut domiciliul permanent în Galați în ultimii 30 de ani. Angajații Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei primesc cererile, le analizează, verifică la arhivă și apoi eliberează adeverințele de domiciliu.

Cele mai multe solicitări au venit de la bărbați născuți între anii 1957 și 1967 si de la femei născute în perioada 1961 – 1969. Conform noii legi, pot solicita pensionarea anticipată femeile în vârstă de 61 ani și bărbații de 63 ani, care au locuit cel puțin 30 ani în localități cu poluare remanentă. În județul Galați, beneficiază de această facilitate persoanele care au locuit în municipiul Galați și în comunele învecinate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.