Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avalanșă în Himalaya: două persoane au murit, 19 alpiniști sunt dați dispăruți

captura youtube
avalansa

O avalanșă în partea indiană a munților Himalaya a ucis două persoane. De asemenea, un grup de alpiniști stagiari a dispărut și este căutat de echipe de intervenție, potrivit Reuters.

Două persoane au murit și cel puțin 19 sunt dispărute în Himalaya după ce un grup de alpiniști stagiari a fost lovit de o avalanșă, au anunțat marți autoritățile, în timp ce soldații și salvatorii cercetau zona din statul nordic Uttarakhand, conform Mediafax.

Autoritățile au fost alertate cu privire la o avalanșă în apropierea vârfului Draupadi Danda-2 în jurul orei locale 9.30, a declarat Devendra Singh Patwal, oficial al statului Uttarakhand, adăugând că opt persoane au fost salvate.

„Forțele aeriene indiene fac o recunoaștere aeriană a muntelui unde s-a întâmplat acest lucru. Nu este ușor de ajuns la fața locului. Știm doar că două persoane au murit în această avalanșă", a declarat telefonic, pentru Reuters, șeful poliției din Uttarakhand, Ashok Kumar.

Patwal a declarat că grupul era format în principal din cursanți de la Nehru Institute of Mountaineering, o cunoscută școală de alpinism din cadrul Ministerului Apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.