Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avalanşă pe muntele Shishapangma din China: Doi alpinişti au murit

avalansa

Doi alpinişti şi-au pierdut viaţa, unul a fost grav rănit şi alţi doi sunt daţi dispăruţi în urma unei avalanşe pe muntele Shishapangma din China, în regiunea autonomă Tibet, a anunţat presa locală, preluată de agenţia EFE.

Avalanşa s-a produs sâmbătă după-amiază la o altitudine de 7.600 de metri, potrivit serviciilor de salvare citate de ziarul oficial Global Times.

Au murit un american şi un nepalez, iar cei dispăruţi sunt de aceleaşi naţionalităţi. Persoana rănită grav este din Nepal.

Echipele de salvare au sosit la locul accidentului pentru a organiza căutarea celor doi alpinişti dispăruţi, în timp ce activităţile de alpinism rămân suspendate.

Shishapangma este unul dintre cei 14 munţi din lume care depăşesc 8.000 de metri - are 8.027 de metri - şi singurul din această categorie a cărui suprafaţă se află în întregime pe teritoriul Chinei.

Din 2002, escaladarea munţilor de peste 7.000 de metri în China necesită o autorizaţie din partea Administraţiei Generale a Sportului din această ţară, care cere, printre altele, prezentarea unui plan prealabil şi certificate de aptitudini fizice şi de experienţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.