Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avem nevoie de responsabilitate din partea clasei politice!

DCP

Dan Cristian Popescu: Acest proiect copiat de PSD este incomplet și incorect. Avem nevoie de responsabilitate din partea clasei politice!

De 3 ani de când sunt parlamentar vorbesc public despre prevenție. Tocmai pentru că este o noțiune care lipsește aproape cu desăvârșire din vocabularul și cutumele administrației românesti. La noi se folosește prea des sintagma – “las’ că merge și asa”, mai ales până se întamplă o tragedie.

Nu cred că este nevoie să moară cineva pentru a repara greșelile și viciile de procedură. Cu toate acestea, a fost nevoie să moară un copil mușcat de câini, în Sectorul 2, pentru a fi strânși maidanezii de pe străzi; a fost nevoie să moară un politist care deschidea o coloană oficială pentru a ne sesiza în privința abuzurilor demnitarilor; a fost nevoie să moară zeci de oameni pentru ca instituțiile abilitate să se apuce să facă controale și să nu mai dea avize pe șpagă.

Avem astăzi imaginea unui sistem de sănătate al Capitalei nepregătit și neputincios în fața a peste 150 de răniți grav. Nici nu vreau să îmi imaginez ce am face în cazul unui atentat terorist sau a unei catastrofe naturale!

Astfel, în 2013 am inițiat un proiect de lege, prin care am propus să fie interzise activitățile comerciale în clădirile cu risc seismic și cu ajutorul căruia statul sau proprietarii să poată urgenta consolidarea clădirilor.

Din pacate, acest proiect legislativ a fost respins de Senat și în cele mai multe comisii de specialitate, iar miercuri, 04.11, PSD a încercat să-l respingă și în Camera Deputaților, însă nu a fost întrunita majoritatea calificata și a fost retrimis la comisie pentru un nou raport.

Interesant este că după dezbaterea proiectului meu în Comisia de administrație, în primăvara lui 2014, condusă la acea vreme de Darius Vâlcov, apare pe acest subiect un proiect de lege, inspirat masiv din proiectul propus de mine, dar incomplet și incoerent,    chiar sub semnatura acestuia. Cu toate că proiectul PSD a fost depus cu aproape 11 luni după proiectul meu, acesta a circulat prin birocrația Parlamentului cu o viteza mai mare, fiind deja aprobat de plenul Camerei Deputaților din data de 21.10.2015.

După cum am mai precizat, nu țin la partenitatea proiectului, însă nu pot să nu accentuez faptul că acest proiect copiat de PSD este incomplet, pentru că doar interzice activitățile în clădirile cu risc seism lăsând însă nereglementată obligaţia și urgența consolidării.

Avem nevoie de responsabilitate din partea clasei politice!!! Jocurile de culise nu-și au rostul când ne raportăm la siguranța a zeci de mii de cetățeni români și ele ar trebui sa dispară cu totul din practica partidelor și ale politicienilor!

Background info

Propunere legislativă deputat Dan Cristian Popescu:

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=13710

Propunere legislativă senator Darius Vâlcov:

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=14367

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.