Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Averea lui Corneliu Vadim Tudor se VINDE: Fiicele i-au scos totul la LICITAȚIE / FOTO

vadim tudor

O nouă licitaţie cu obiecte care i-au aparţinut lui Corneliu Vadim Tudor, între care şi o limuzină Chrysler LX 300C, va fi organizată de Casa Artmark pe 23 februarie la Palatul Cesianu-Racoviţă din Capitală. Licitaţia Colecţiei Corneliu Vadim Tudor partea a III-a conţine peste 80 de obiecte cu preţuri cuprinse între 35 de euro şi 3.000 de euro.

Cel mai valoros lot al licitaţiei este limuzina Chrysler LX 300C, care are un preţ de pornire de 3.000 de euro.

Citește și: STUDIU Ce muzică preferă câinii: Nu doar muzică clasică

Între obiectele scoase la vânzare se mai numără: relicva din Gorunul lui Horea de la Ţebea, primită cadou de senatorul Corneliu Vadim Tudor de la Fundaţia Dacia, în anul 2000, estimată la 250 de euro, "Strajnicul" tipărit la Blaj în 1817, "Enciclopedia greacă" tipărită la Viena în 1813, "Conceptele predicabile pentru cele patru Evanghelii" publicată în 1670, fiecare la 50 de euro, "Dicţionarul de medicină, de chirurgie şi de ştiinţe relevante" publicat la Paris în 1905, la 35 de euro.

Colecţia cuprinde o serie de scrisori cu semnătură olografă scrise de personalităţi precum compozitorul Camille de Saint-Saens, la preţul de pornire de 250 euro, preşedintele Franţei, Georges Clemenceau, la 150 de euro, sau pictorul Marc Chagall, la 100 de euro.

Citește și: Cât de gravă e influența desenelor animate asupra copiilor

Potrivit Agerpres, alte obiecte prezente în licitaţia din 23 februarie sunt "Carafa Louis XVI" pentru vin, care ar fi aparţinut lui Alexandru Ioan Cuza, la preţul de pornire de 150 de euro, "Stema Casei Regale", la 35 de euro, mai multe medalii ce comemorează personalităţi ale culturii româneşti, vechi icoane pe lemn şi pe sticlă.

Incarcata de istorie, colectia lui Corneliu Vadim Tudor este unica.

Citește și: Șoc, Șoc, Șoc! Klaus, divorțat de Carmen!

Cu o incarcatura emotionala ce poate starni pasiuni oricarui roman, fragmentul din gorunul de la Tebea, parte din colectia C. V. Tudor, este o relicva-simbol. Gorunul reprezinta locul de unde Horea ii indemna pe moti la rascoala. In apropierea sa este inmormantat marele revolutionar si iubitor de tara, Avram Iancu.


Fragment din gorunul de la Tebea

Licitatia se adreseaza tuturor pasionatilor de raritati, care vor putea achizitiona la preturi accesibile (intre 35 si 50 de euro) carti valoroase precum: Strajnicul tiparit la Blaj in 1817, Enciclopedia greaca tiparita la Viena in 1813, Conceptele predicabile pentru cele patru Evanghelii publicata in 1670, Dictionarul de medicina, de chirurgie si de stiinte relevante publicat la Paris in 1905 etc.

Citește și: Profesoara de română, soție de preot, mamă a 3 copii, arestată pentru relații sexuale cu un elev de la seminarul teologic: E și gravidă cu el / VIDEO


Strajnic tiparit la Blaj, 1817

Pentru pasionatii genului epistolar, colectia cuprinde o serie de scrisori cu semnatura olografa. Scrise de personalitati precum compozitorul Camille de Saint-Saëns (pret de pornire de 250 euro), presedintele Frantei Georges Clemenceau (pret de pornire de 150 de euro) sau pictorului Marc Chagall (pret de pornire de 100 de euro), aceste scrisori sunt tot atatea moduri de a surprinde istoria, traita si influentata de aceste personalitati.

Citește și: Au făcut dragoste în sala de cinema din Suceava / VIDEO 18+



Scrisoare semnata de Camille de Saint-Saens

Alte obiecte incarcate de istorie prezente in licitatia din 23 februarie sunt: Carafa Louis XVI, pentru vin, care ar fi apartinut lui Alexandru Ioan Cuza (pret de pornire de 150 de euro), Stema Casei Regale (pret de pornire de 35 de euro), Medalii comemorand personalitati ale culturii romanesti, vechi icoane pe lemn si pe sticla etc.

Citește și: Face portretele vedetelor din…legume: Ce a folosit la portretul lui Donald Trump / VIDEO


Carafa Louis XVI ce a apartinut lui Al. I. Cuza

Istorie va deveni si limuzina tribunului, un Chrysler LX 300C, care va intra in Licitatia Colectiei Corneliu Vadim Tudor - partea a III-a cu un pret de pornire de 3.000 de euro.


Chrysler LX 300C

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.