Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment al Rusiei pentru ONU

flota-rusia

Intervenţia militară externă în Siria va duce la acutizarea conflictului din această ţară, a declarat vineri reprezentantul permanent al Federaţiei Ruse la ONU, Vitali Ciurkin, comentând, la solicitarea agenţiei de presă oficiale TASS, informaţiile conform cărora Arabia Saudită şi Turcia ar pregăti o posibilă intervenţie în Siria. 'Intervenţia externă va acutiza în mod clar conflictul, astfel că eu sper că acestea sunt lucruri teoretice, care sunt uneori vehiculate de mass-media', a spus el.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse, Igor Konaşenkov, a declarat joi că Moscova are 'motive serioase' să creadă că Ankara ar pregăti o intervenţie armată în Siria. În replică, preşedintele Turciei, Tayyip Recep Erdogan, a declarat că 'o asemenea abordare a Rusiei stârneşte râsul'. Erdogan a acuzat Rusia de uciderea a 400.000 de oameni în decursul conflictului din Siria şi de ocuparea teritoriului acestei ţări. În aceeaşi zi, Arabia Saudită a anunţat că este dispusă să trimită trupe la sol în Siria pentru a lupta împotriva grupării Stat Islamic (SI) în cazul în care coaliţia internaţională condusă de SUA decide să lanseze astfel de operaţiuni terestre. Declaraţia, ce îi aparţine generalul de brigadă Ahmed Asseri, care este şi purtătorul de cuvânt al coaliţiei conduse de Arabia Saudită în Yemen, a fost făcută a doua zi după suspendarea negocierilor internaţionale de la Geneva cu privire la Siria.

De asemenea, reprezentantul permanent al Rusiei la ONU a declarat că acuzaţiile unor state la adresa Federaţiei Ruse privind subminarea negocierilor de la Geneva 'sunt lipsite de gust'. 'Acum nu este timpul pentru astfel de acuzaţii. Trebuie amplificate eforturile politice comune. Ar trebui acuzaţi cei care îi susţin pe terorişti', a spus Ciurkin. Anterior, opoziţia siriană cu sediul la Riad, precum şi o serie de ţări, printre care Marea Britanie şi Franţa, au pus parţial pe seama Rusiei răspunderea pentru suspendarea negocierilor de la Geneva, organizate sub egida ONU, acuzând Moscova de intensificarea atacurilor aeriene în Siria. Începând cu 30 septembrie, Rusia desfăşoară atacuri aeriene în Siria, în sprijinul regimului Assad. Moscova susţine că ţinta sa sunt exclusiv grupările teroriste, în timp ce Occidentul afirmă că bombardamentele ruseşti ţintesc inclusiv opoziţia siriană moderată, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.