Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment al şefului UNPR în privinţa agriculturii: Ce spune Valeriu Steriu

Valeriu Steriu

Președintele UNPR, Valeriu Steriu, a declarat că ”administrația publică locală din România trebuie să intre rapid într-o normalitate de tip european” și că ”alegerile din data de 5 iunie vor fi primul pas spre această normalitate”.

Valeriu Steriu a participat în aceste zile la o serie de acțiuni de campanie alături de candidații partidului pentru județele Sălaj și Bihor. Președintele UNPR a arătat că atât primăriile cât și consiliile locale sau județene sunt încă prea departe de ceea ce ar trebui să însemne acestea în viața comunității și că ”administrația publică produce prea puține rezultate în multe din localitățile pe care le-am vizitat”. Valeriu Steriu a afirmat că acest lucru trebuie schimbat și că UNPR, prin candidații săi, va contribui decisiv la această schimbare în bine a României. ”UNPR este un partid al românilor și acest lucru l-am spus pe parcursul campaniei. Am vorbit despre proiectele pe care le susținem, proiecte menite să facă viața mai bună cetățenilor acestei țări”. Președintele UNPR a dat ca exemple cele mai recente inițiative ale partidului, și anume, creșterea pensiei pentru cei care au lucrat în Cooperativele Agricole de Producție și inițierea unei comisii de anchetă în Parlament pentru a verifica situația terenurilor agricole din România. ”Primul semn de normalitate este ca statul să spună adevărul. Nu doar corupția, ci și minciuna poate ucide. Iar noi vrem să le spunem românilor adevărul. Vrem să aflăm cât teren este astăzi deținut de proprietari străini și cum este utilizat. Unii spun că s-au vândut sute de mii de hectare, alții spun că s-au vândut milioane de hectare. Este un lucru grav nu numai faptul că s-a vândut prea mult teren agricol, ci și faptul că nu știm exact care sunt proporțiile acestui fenomen. Pentru a afla adevărul, trebuie să aflăm cifrele. Din acest motiv, am inițiat o comisie de anchetă și aceasta va da un rezultat la sfârșitul lunii iulie. Când vom avea rezultatul, vom ști ce avem de făcut”, a declarat Valeriu Steriu. Acesta a atras atenția că situația este extrem de gravă pentru că deja societatea românească s-a confruntat cu situații similare în privința industriei și a sistemului bancar. ”Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani cu industria sau cu sistemul bancar, ne dăm seama că și agricultura ar putea avea aceeași soartă: fie terenul va rămâne nelucrat, urmărindu-se specula imobiliară, fie – în cazul unei crize alimentare – va produce doar pentru alții, iar românii nu vor mai avea pe masă mâncare produsă în România”, a declarat președintele UNPR.

 

În contextul apropierii de data alegerilor, Valeriu Steriu i-a îndemnat pe candidații și pe membrii UNPR să discute în continuare cu oamenii. ”În aceste zile care au mai rămas, mergeți cât de mult puteți să convingeți oamenii că suntem echipa cea mai serioasă, cea mai tânără, că suntem partidul cel mai tânăr din Parlament și avem numai gânduri bune pentru români. Când am fost în alianță la guvernare am fost parteneri loiali și ne-am ținut de cuvânt în tot ce am făcut. Așa vom face și față de alegători. Este poate cel mai important lucru în politică să îți duci promisiunile până la capăt atât față de alegători, cât și față de parteneri”, a declarat Valeriu Steriu. Acesta a adăugat că este optimist în legătură cu rezultatul pe care îl va obține UNPR, mai ales după ceea ce a văzut în cele peste 35 de județe vizitate în această campanie electorală. ”La finalul zilei de 5 iunie, câteva sute de primari din țară vor fi de la UNPR. Vom avea câteva mii de consilieri locali și vom avea multe orașe și municipii de județ cu primari UNPR. Acest lucru va însemna o poziție de start foarte bună pentru alegerile din toamnă, momentul în care ne propunem să intrăm pentru a treia oară în Parlament și să participăm la guvernare, cu oameni competenți, cu soluții bune pentru români și cu proiecte care să asigure românilor siguranță și prosperitate”, a declarat Valeriu Steriu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.