Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment de coșmar din partea lui Răzvan Cherecheș: 'Din nefericire, ne așteaptă o iarnă cu multe restricții, pregătiți-vă'

razvan chereches

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș susține că pe români îi așteaptă o iarnă lungă cu multe restricții din cauza pandemiei COVID. Pregătiți-vă, este avertismentul specialistului.

Răzvan Cherecheș a analizat rata estimată a transmiterii COVID 19 și a constatat că, în septembrie, România se află pe primul loc la acest capitol înaintea SUA, Canada și a țărilor din UE.

În prima parte a lunii septembrie, numărul mediu de infectări cauzat de o persoană din România era în jur de 1,5, potrivit unei estimări a unor specialiști străini.

„R = numărul mediu de infectări cauzat de o persoană. Dacă R>1 infecția se împrăștie în populație, dacă R<1 infecția este sub control”, a explicat specialistul român.

Ca urmare, situația se va înrăutăți în România și vor fi noi restricții, crede Răzvan Cherecheș.

„Din nefericire, ne așteaptă o iarnă lungă cu multe restricții, pregătiți-vă! Nu va ajuta deloc faptul că țările cu rată mare de vaccinare vor avea o viață normală - ne va arăta doar cum am pierdut vara 2021”, a precizat Răzvan Cherecheș.

Peste 4.400 de noi cazuri de COVID au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în România, a anunțat joi Grupul de Comunicare Strategică. De asemenea, au fost raportate 71 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.