Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment din Parlamentul European: Lupta internă, un obstacol în timpul președinției României la Consiliul UE. Se recomandă un armistițiu politic

Parlamentul European 4

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte al Parlamentului European, consideră că ar trebui să avem un armistiţiu legat de luptele politice interne pe perioada cât România preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, spunând că există o părere destul de îngustă cum că un succes al preşedinţiei române va fi văzut ca un succes al PSD. De asemenea, el crede că este posibil să existe şi obstacole din partea unora din afară, precizând că nu toată lumea este fericită dacă România va avea o preşedinţie bună.

Ioan Mircea Paşcu a vorbit joi, la deschiderea Şcolii de Vară a femeilor din PSD, despre obstacolele pe care România le poate întâmpina la preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

El a spus că o primă dificultate poate fi dată de faptul că România nu a îndrăznit mult timp să aibă o opinie diferită de cea a majorităţii şi că a pierdut astfel momente în care îşi putea defini un profil.

“O primă chestiune poate să fie faptul că până în momentul de faţă nu am fost prea activi şi dintr-odată suntem nevoiţi să devenim activi. Să nu uităm că foarte mult timp instrucţiunile diplomaţilor români la Bruxelles au fost să sprijinim consensul. Cu alte cuvinte să nu îndrăznim să avem o altă opinie decât cea a celorlalţi care realizau consensul pentru că nu trebuia să deranjăm. După părerea mea a fost o chestiune greşită, pentru că România în felul ăsta a pierdut multe momente în care putea să-şi defineasă mai bine un profil şi astăzi să fie să spunem mult mai îndreptăţită să ia o atitudine comparativ cu situaţii în care până acum ai tăcut din gură şi dintr-odată trebuie să te implici”, a explicat europarlamentarul, potrivit news.ro.

Un celebru politolog american îl atacă pe Giuliani din cauza scrisorii despre România: 'Rudy pare că şi-a făcut o carieră din apărarea politicienilor corupţi'

Paşcu mai crede că vor fi ridicate obstacole din partea altora, din afară şi în plus România va prelua şi dosare rămase neîncheiate din alte părţi.

“Să nu uităm că ni se vor ridica obstacole şi din partea altora, din afară. Să nu credem că toată lumea e fericită dacă România va avea o preşedinţie bună şi ne putem aştepta să existe obstacole de genul acesta. Să nu uităm, de asemenea, că noi avem agenda noastră, dar sunt deja dosare pe care le preluăm neîncheiate din alte părţi şi va trebui să facem un compromis între dosarele noastre şi dosarele pe care va trebui să le preluăm”, a spus Ioan Mircea Paşcu.

El consideră că lupta politică internă poate afecta mandatul României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi propune un armistiţiu pe durata acestui mandat.

“Să nu uităm că lupta aceasta internă se poate manifesta şi în preşedinţie. Dacă pentru chestiuni care nu au nicio legătură cu lumea europeană avem plângeri şi lăcrămaţii transmise în afară, cu atât mai mult în timpul preşedinţiei pentru că există o părere după părerea mea destul de îngustă care vede un succes al preşedinţiei române îl va vedea ca un succes al PSD-ului şi lucrul acesta nu trebuie să se întâmple şi atunci trebuie să ne opunem cu toată forţele ca PSD-ul să aibă un succes. Până la urmă nu e PSD-ul, e România. Pe vremuri, la olimpiade, toţi grecii opreau războaiele dintre ei, poate ar trebui ca şi pentru astea şase luni să oprim şi noi, să avem un armistiţiu”, a precizat Ioan Mircea Paşcu.

Europarlamentul a fost prezent joi la deschiderea Şcolii de Vară a femeilor din PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.