Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment din partea salvamontiștilor: au fost înregistrate peste 20 de accidente pe pârtii în doar trei zile

Peste 20 de accidente s-au produs pe pârtiile de schi din Harghita în ultimele trei zile, salvamontiştii recomandând răbdare, întrucât toate zonele în care se practică sporturile de iarnă sunt foarte aglomerate, relatează Agerpres.

"Sunt foarte mulţi oameni pe pârtii, aceasta e principala cauză a accidentelor. Pârtiile sunt foarte aglomerate, oamenii nu au răbdare. De asemenea, echipamentul nu e corespunzător, vorbesc de schiuri, de legături, de echipament de protecţie. Şi sunt nepregătiţi, adică merg pe pârtia de schi şi nu ştiu să schieze, nu au nicio pregătire", a declarat pentru AGERPRES şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Örs.

Acesta a precizat că printre cei care s-au accidentat pe pârtii se numără atât adulţi cât şi copii, aceştia suferind diverse fracturi, entorse sau rupturi de ligamente.

De asemenea, în cursul zilei de luni, pe una dintre pârtiile din staţiunea Harghita Mădăraş un bărbat a decedat, existând suspiciunea că a suferit un infarct.

Fekete Örs recomandă, în continuare, tuturor celor care merg să schieze să aibă multă răbdare, în contextul în care pârtiile sunt aglomerate, fiind şi vacanţă şcolară.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

"E nevoie de multă răbdare, să avem grijă unul de celălalt, să respectăm regulile schiorului. Sunt foarte mulţi oameni pe pârtii şi e nevoie de răbdare, degeaba suntem nervoşi, trebuie să stăm la rând. Este şi vacanţă, pârtiile sunt arhipline, sunt mai multe tabere de schi organizate, nu mai sunt locuri de cazare, trebuie să avem grijă", a spus şeful salvatorilor montani harghiteni.

Acesta a mai precizat că în Harghita funcţionează aproximativ 30 de pârtii, salvamontiştii fiind prezenţi în această săptămână pe cele foarte aglomerate, dar sunt pregătiţi să intervină şi pe pârtiile mici, dacă sunt solicitaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.