Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment din SUA: Medicamentele care provoacă sensibilitate la soare și căldură

medicamente

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA atenționează că anumite medicamente folosite foarte des pot provoca fotosensibilitate, care poate duce mai apoi la afecțiuni extrem de grave, informează Antena3.

Efectele adverse variază de la simple iritații ale pielii și arsuri, până la reducerea abilității de a transira. Gravitatea acestor efecte este diferită de la persoană la persoană și este important să consulți medicul înainte de a începe orice fel de tratament, mai ales pe perioada verii.

1. Antibioticele: aceste medicamente înrăutățesc arsurile solare și nu sunt făcute pentru a fi luate în timpul expunerii îndelungate afară, avertizează FDA. Întodeuna consultă medicul înainte de a începe un tratament cu antibiotice

PSD nu intră la guvernare până la alegerile parlamentare

2. Tratamentele acneice: odată intrate în contact cu soarele, acestea vor provoca arsuri grave la nivelul feței. Cel mai nociv ingredient pe perioada verii este retinolul, care ar trebui folosit doar iarna și întodeuna cu o cremă cu factor de protecție. SPF-ul nu trebuie să lipsescă din rutina zilnică iar cel mai indicat este cel cu factor 50.

3. Medicamentele anti-alergice: acestea reduc abilitatea corpului de a transpira.  În cazuri extreme, inabilitatea corpului de se răcori poate duce la crampe, extenuare sau chiar și insolație.

4. Anti-depreseivele: pot cauza probleme pe perioada verii din cauza faptului că previn partea creierului responsabilă pentru răspunsul la căldură, din a realiza că te supraîncălzești. Deasemenea, aceste reduc capacitatea corpului de a transpira. Atunci când iei medicamente care pot duce la supraînncălzire, fii foarte atente la alte semnale de alarmă: dureri de cap, greață, slăbiciune.

5. Antiinflamatoare non-steroidiene: acestea cresc sensibilitatea pielii la soare deci este indicat să folosești cremă cu SPF după ce ai luat astfel de medicamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.