Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment dur lansat de un ministru din Australia: ‘Dezastrele naturale vor deveni din ce în ce mai frecvente şi mai intense!’

bloomberg.com
taifun-furtuna-vreme-ciclon

Avertisment dur lansat de un ministru din Australia: ‘Dezastrele naturale vor deveni din ce în ce mai frecvente şi mai intense!’

Australia se confruntă cu riscul unor dezastre naturale ce ar putea să se producă în cascadă în timpul verii din emisfera sudică, a avertizat principala agenţie de gestionare a situaţiilor de urgenţă din această ţară, citată de Xinhua, informează Agerpres.

Brendan Moon, coordonatorul general al Agenţiei australiene pentru managementul situaţiilor de urgenţă, a declarat luni în faţa reporterilor din Canberra că australienii ar trebui să se pregătească pentru impacturile generate de o serie de dezastre în timpul viitoarei veri australe.

"Ne vom confrunta cu o primăvară şi o vară mai călduroase şi mai secetoase, dar ar trebui să ne pregătim şi pentru posibilitatea unor cicloane, inundaţii, incendii de vegetaţie şi valuri de căldură", a declarat el.

Brendan Moon a făcut aceste declaraţii înainte de Summitul Naţional privind Pregătirile pentru Dezastre, care a început luni la Canberra.

Peste 250 de reprezentanţi ai guvernelor federale, de stat şi teritoriale, precum şi experţi din serviciile de urgenţe şi din industrie au fost invitaţi să participe la acest summit de două zile pentru a asigura un răspuns coerent în faţa dezastrelor naturale aşteptate să se producă în viitoarea vară australă.

Experţii au avertizat anterior că Australia riscă să se confrunte cu cel mai grav sezon al său de incendii de vegetaţie după după devastatoarele incendii din 2019-2020 (interval supranumit "Vara Neagră"), care au afectat peste 240.000 de kilometri pătraţi.

În cel mai recent buletin al său din luna august, Consiliul Autorităţilor Australiene de Pompieri a plasat zone vaste din estul şi centrul Australiei sub incidenţa unei alerte maxime de incendii de vegetaţie din cauza prognozelor care anunţă o vreme caldă şi uscată şi a prezenţei în acele regiuni a unor încărcături mari de combustibili.

În pofida avertizării, ministrul australian pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, Murray Watt, a declarat luni că are mare încredere în planurile ce vizează reacţia guvernului în faţa acestor riscuri.

"Ştim deja că din cauza schimbărilor climatice, dezastrele naturale vor deveni din ce în ce mai frecvente şi mai intense şi tocmai de aceea am făcut paşi importanţi pentru a ne consolida rezilienţa şi capacităţile de reacţie. Sunt încrezător că noi, ca ţară, suntem bine pregătiţi pentru condiţiile prognozate, însă nu ne complacem din acest punct de vedere şi vrem să ne asigurăm că facem tot ceea ce ne stă în putere pentru a fi pregătiţi", a adăugat ministrul australian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.