Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment dur pentru americanii care merg în Coreea de Nord: Ce spun autorităţile

coreea de nord

Americanii care călătoresc în Coreea de Nord în pofida avertizărilor riscă 'pedepse dure nejustificate' pentru acţiuni care nu vor fi considerate infracţiuni în SUA, a anunţat Departamentul de Stat al SUA în cel mai recent avertisment de călătorie lansat luni, relatează Reuters. Într-un avertisment detaliat împotriva unei astfel de călătorii, Departamentul de Stat al SUA a avertizat că cel puţin 14 cetăţeni americani au fost reţinuţi în Coreea de Nord în ultimii 10 ani şi turiştii americani ar trebui să fie conştienţi că contactul cu orice instrument media care critică regimul de la Phenian ar putea fi considerat o infracţiune, conform Agerpres.

 

Această recomandare puternică survine după ce doi americani au fost condamnaţi la închisoare recent în Coreea de Nord şi tensiunile internaţionale s-au amplificat cu Nordul în legătură cu programul nuclear al acestei ţări.

 

Curtea Supremă din Coreea de Nord l-a condamnat pe cetăţeanul american de origine coreeană Kim Dong Chul, 62 de ani, la 10 ani de muncă silnică după ce acesta a admis că a comis acte de spionaj grave, între care sustragerea unor secrete militare, potrivit media nord-coreene.

 

Studentul american Otto Warmbier a fost condamnat în martie la 15 ani de închisoare de muncă silnică pentru că a încercat să fure un element de propagandă, menţionează media nord-coreene.

 

Washingtonul a condamnat aceste pedepse, afirmând că Phenianul foloseşte cetăţeni americani pentru a-şi promova agenda politică. În trecut, Coreea de Nord a folosit americani reţinuţi pentru a promova vizite la nivel înalt din SUA, cu care nu are nici un fel de relaţii diplomatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.