Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment dur pentru România de la Uniunea Europeană: Ce riscă ţara noastră

corina cretu

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că a venit în România pentru a continua dialogul cu autorităţile şi a transmite avertismentul că ţara noastră trebuie să accelereze ritmul absorbţiei fondurilor europene. "România ar trebui să folosească mai mult din experienţa câştigată în anii trecuţi, pentru a avea o rată de absorbţie cât mai ridicată. Ritmul actual lasă mult de dorit, deşi de la Bruxelles există tot sprijinul. România nu reuşeşte să demareze absorbţia în cadrul financiar 2014-2020, iar acest lucru reprezintă un risc! Am venit în România pentru a continua dialogul cu autorităţile şi pentru a ajuta, dar şi pentru a transmite un avertisment: România trebuie să accelereze ritmul absorbţiei fondurilor europene, iar aici nici un minut nu e de pierdut. Pentru că orice întârziere generează un risc important asupra propriei economii", a atenţionat Corina Creţu, conform Agerpres.

 

Ea a precizat că va continua dialogul cu autorităţile române şi că speră să existe "disponibilitate şi interes din partea Guvernului" pentru a creşte ritmul de atragere a fondurilor europene.

 

"Sper ca apropiata campanie electorală să nu afecteze munca administraţiei. Cred că trebuie să separăm munca în administraţie de politică, pentru ca 2016 să nu fie un an pierdut. Şi mai sper ca România să valorifice pe deplin şansele pe care le are", a afirmat Corina Creţu.

 

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a participat, joi, la Cluj, la seminarul "Simplificarea Fondurilor structurale şi de investiţii europene", alături de preşedintele Comisiei de dezvoltare regională a Parlamentului European, Iskra Mihaylova, europarlamentarul Mircea Diaconu şi vicepremierul Vasile Dîncu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.