Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment ÎNGRIJORĂTOR: Din păcate, Europa va rămâne ţinta preferată a terorismului

terorism

Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Eduard Hellving, spune că ţările europene vor rămâne "ţinta preferată a terorismului”, findcă Europa reprezintă o societate deschisă şi liberă. El a adăugat că este importantă educaţia despre securitate în România, pentru că este nevoie de întărirea statului şi de consolidarea instituţiilor democratice, informează news.ro.

"Din păcate, Europa va rămâne ţinta preferată a terorismului. Pentru că Europa simbolizează societatea deschisă şi liberă. Din perspectiva Serviciului Român de Informaţii, soluţia este una singură - în faţa ameninţării teroriste şi a unor grave provocări atipice, suntem obligaţi să strângem rândurile pentru apărarea valorilor democratice, pentru a asigura securitatea cetăţeanului şi a statului de drept, stat de drept care este baza oricărei democraţii reale şi consolidate”, a declarat Eduard Hellving la inaugurarea programului de master Studii de Securitate Globală din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

ULTIMA ORĂ: Şefa CSM a BLOCAT întâlnirea judecătorilor cu ministrul Justiţiei

Directorul SRI a adăugat că este importantă discuţia despre educaţia de securitate în România pentru că este nevoie de o întărire a statului şi o consolidare a instituţiilor democratice.

"În acest nou climat, Serviciul este obligat să fie în pas cu vremurile şi să-şi optimizeze activitatea, să decripteze ameninţările de securitate - pentru a fi capabil să-şi îndeplinească misiunea - apărarea şi promovarea intereselor naţionale. Însă nicio strategie si niciun proiect nu pot avea şanse de reuşită dacă nu sunt construite pe o înţelegere corectă a contextului actual. Din fericire, instituţia pe care o reprezint astăzi deţine instrumente şi mecanisme consolidate - destinate înţelegerii lumii în care trăim şi, mai ales, a tendinţelor care îi modelează viitorul”, a mai spus Eduard Hellving.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.