Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Şefa CSM a BLOCAT întâlnirea judecătorilor cu ministrul Justiţiei

csm

Preşedintele CSM, Mariana Ghena, a blocat întâlnirea care trebuia să aibă loc joi între secţia de judecători a CSM şi ministrulul Justiţiei, Tudorel Toader. Aceasta a refuzat solicitarea formulată de cinci judecătoare membre CSM, cu motivaţia că ministrul Justiţiei trebuie să discute cu plenul, nu doar cu secţia de judecători.

Vezi şi: Cursul leu-euro reînvie suspiciunile de BLAT între Guvern şi BNR

"În cursul zilei de ieri, 4.10.2017, orele 15,00, doamnele judecător Simona Marc, Lia Savonea, Nicoleta Tint, Gabriela Baltag și Evelina Oprina au solicitat doamnei președinte sa accepte organizarea unei întâlniri a Secției pentru judecători cu domnul Tudorel Toader, ministrul justitiei, in data de 5.10.2017 de la orele 13.00 la sediul Consiliului, menționând ca domnul ministru si-a exprimat deja disponibilitatea de a participa la aceasta întâlnire. S-a invocat necesitatea menținerii unui dialog interinstitutional pentru armonizarea viziunii inițiatorului proiectului de act normativ vizând legile justiției cu observațiile judecătorilor.

Răspunzând acestei solicitări, Președintele CSM, doamna judecător Mariana Ghena, și-a exprimat întreaga disponibilitate de a da curs solicitărilor de eficientizare a dialogului instituțional și interinstitutional, ca premisa a unei colaborări deschise, care sa corespundă obiectivelor instituționale. Cu toate acestea, Președintele CSM a subliniat ca, în contextul în care Plenul CSM s-a exprimat asupra Proiectului de act normativ prin Hot. Nr. 974/2017 conținând avizul negativ, Președintele CSM nu se poate substitui Plenului iar solicitarea de dialog trebuie adresata și comunicată tuturor membrilor CSM, iar nu doar membrilor Secției pentru judecători, astfel încât CSM, ca organ colegial de decizie, sa se exprime în cadrul procedurilor prevăzute de lege și regulamente, iar decizia astfel rezultata sa fie valorificata instituțional.

Prin urmare, în cursul zilei de azi, 5.10.2017, nu se va organiza nicio întâlnire instituțională/oficiala intre Secția pentru judecători a CSM și ministrul justiției", a declarat judecatorul Stefan Lucaciuc - purtător de cuvânt CSM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.