Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERTISMENT: Marea Britanie NU poate avea negocieri comerciale înainte să iasă oficial din UE

twitter.com
brexit

Comisarul european pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom, a declarat că Marea Britanie nu poate începe negocierile privind acordurile comerciale cu Blocul comunitar până la încheierea procesului de părăsire a UE, relatează BBC News online, citat de Mediafax.

După Brexit, Marea Britanie ar deveni "o a treia ţară" în termeni UE, a mai spus aceasta, ceea ce implică faptul că activităţile de comerţ se vor desfăşura în baza normelor Organizaţiei Mondiale a Comerţului, până la finalizarea unui nou acord.

Șef de instituție publică, trimis în judecată de DNA. Ar fi luat mită pizza și whisky

Malmstrom a subliniat că discuţii detaliate privind noua relaţie a Marii Britanii cu UE ar trebui să înceapă doar după procesul privind părăsirea Blocului comunitar de către acesta la nivel politic.

MAI, afaceri DUBIOASE cu un mafiot rus

"Sunt de fapt două negocieri. Mai întâi părăsiţi comunitatea, şi apoi negociaţi noua relaţie, oricare ar fi ea", a spus aceasta.

"Referendumul - de care bineînţeles luăm act şi îl respectăm- nu are niciun efect legal. Mai întâi trebuie să existe o notificare, pe care următorul premier o va face, sper, repede. Şi apoi poate începe acel proces", a adăugat comisarul european pentru Comerţ.

Televiziune GRATIS pentru toţi românii, începând de AZI

Întrebată dacă derularea unui asemenea proces nu ar afecta economiile tuturor statelor membre UE, Malmstrom a spus că da, dar că "votul a fost foarte clar".

Ea a adăugat că este tristă că Marea Britanie, care a apărat în mod tradiţional principiul liberului schimb, părăseşte UE.

În conformitate cu legislaţia UE, Blocul comunitar nu poate negocia un acord comercial separat cu unul dintre membrii săi, de unde şi insistenţa comisarului că Marea Britanie trebuie să părăsească comunitatea întâi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.