Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment negru de la experti: Europa risca sa intre intr-o NOUA RECESIUNE

recesiune

Economistul sef pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa al Standard&Poor, Jean-Michel Six, da un avertisment negru pentru Europa - Zona Euro risca sa intre inr-o noua recesiune. Aceasta ar fi a treia recesiune din 2008 incoace si ar urma sa loveasca Europa in ciuda datelor economice recente care au fost peste estimari.

„Riscurile unei a treia recesiuni au crescut”, a declarat expertul economist la Londra.

Expertul Standard&Poor sustine ca dupa redresarea economica din 2013, in acest moment s-a atins un maxim iar economia va stagna, iar pericolul unei recesiuni ramane cat se poate de real in ciuda unei cresteri economice a zonei euro de 0,2% in trimestrul al treilea, fata de estimarea facute de 0,1%. Aceste date nu inlatura ingrijorarile privind snatatea economica a regiunii, mai ales privind rata ridicata a somajului si a inflatiei foarte scazute.

Six a mai spus că, deși Banca Centrală Europeană (BCE) a inițiat o serie de obligațiuni suverane, „riscul de recesiune este foarte considerabil”.

Președintele BCE, Mario Draghi a insistat luni asupra angajamentului băncii de a utiliza „instrumente neconvenționale suplimentare, daca este necesar”, pentru a evita o nouă recesiune, informeaza CNBC.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.