Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment pentru George Simion și AUR: 'Și PRM a făcut scoruri bune, dar n-a guvernat niciodată!'

Facebook
George Simion

Avertisment pentru George Simion și AUR: 'Și PRM a făcut scoruri bune, dar n-a guvernat niciodată!'

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a declarat, la Prima TV, că PSD exclude o colaborare politică cu AUR după alegerile parlamentare din 2024.

Simonis compară AUR cu PRM, partidul fondat de Corneliu Vadim Tudor, care a rezistat în Parlament între 1992 şi 2008, fără a participa în mod substanţial la guvernare. PRM a făcut parte dintr-un singur guvern - Văcăroiu - unde a avut doar trei secretari de stat.

”AUR are o relaţie conflictuală cu toată lumea. Aţi văzut foarte clar poziţia exprimată vehement de primul-ministru şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu, că exclude categoric o formă de colaborare cu AUR. Din perspectiva mea, sunt în asentimentului domnului prim-ministru: exclud o colaborare cu cei de la AUR”, a spus Alfred Simonis, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, informează NEWS.RO. Întrebat dacă exclude o colaborare cu AUR şi din 2024 încolo, Alfred Simonis a răspuns: ”Tocmai am spus. Nu mă refeream la mâine. Excludem o colaborare cu AUR”.

Comparația cu PRM

Alfred Simonis a comparat AUR cu PRM, partidul fondat de Corneliu Vadim Tudor, care a fost izolat mereu în Parlament de restul formaţiunilor. PRM a atins apogeul politic la alegerile parlamentare din 2000, când a obţinut peste 20%. În acelaşi an, Corneliu Vadim Tudor a ajuns în finala prezidenţială, unde a fost învins de Ion Iliescu.

”Un partid de tipul AUR, aşa cum a fost şi PRM o perioadă lungă - şi PRM a făcut scoruri bune, dar n-a guvernat niciodată. Şi eram în anii ’90, când democraţia era mai fragedă ca acum. Eu cred că nu există posibilitate ca cineva să se alieze cu AUR, pentru că asta ar însemna nu doar o poziţionare greşită în raport cu lumea occidentală, ci un regres substanţial al României”, a conchis Simonis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.