Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment pentru talibani - Rusia, Uzbekistan şi Tadjikistan vor efectua exerciţii militare comune lângă frontiera cu Afganistanul

romania-actualitati.ro
Afganistan

Rusia, Uzbekistan şi Tadjikistan vor efectua exerciţii militare la circa 20 de kilometri distanţă de frontiera cu Afganistanul, în Tadjikistan, în perioada 5-10 august, a anunţat luni un comandant al forţelor armate ruse, informează TASS şi Reuters, potrivit Agerpres.

"La începutul lui august vom lua parte la exerciţiile comune cu participarea contingentelor militare ale forţelor armate ale republicilor Tadjikistan şi Uzbekistan, pe poligonul Harb-Maidon", a anunţat comandantul trupelor Districtului Militar Central, general-locotenentul Aleksandr Lapin.

Acesta a precizat că în timpul exerciţiilor vor fi exersate operaţiuni de anihilare a formaţiunilor armate ilegale care pătrund pe teritoriul unui stat aliat.

Numărul de militari care vor participa la exerciţii nu a fost deocamdată precizat.

Baza 201 din Tadjikistan este cea mai mare bază militară a Rusiei de peste hotare, desfăşurată în două oraşe: Duşanbe şi Bohtar.

Combatanţii talibani au întreprins o ofensivă majoră în Afganistan în condiţiile în care SUA îşi retrag trupele din această ţară după 20 de ani. Aceasta constituie o problemă de securitate pentru Rusia, îngrijorată de posibilitatea ca mii de refugiaţi să ajungă în republici din Asia Centrală care constituie zona sa de influenţă, slăbind în acest fel flancul său defensiv sudic.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.