Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment pentru UE: E nevoie de o schimbare pana nu e prea tarziu

UE Uniunea europeana

Conducătorii Uniunii Europene trebuie să-şi revizuiască politica în estul Europei dacă nu vor să se regăsească "în genunchi", scrie vineri cotidianul german Frankfurter Rundschau, avertizând că problemele economice ale Rusiei se pot repercuta în mod catastrofal asupra întregii Europe, citează Ria Novosti.

Ziarul aminteşte că din ce în ce mai mulţi politicieni în Occident pledează în favoarea unei atenuări a sancţiunilor antiruseşti, susceptibile să aibă consecinţe imprevizibile pentru întreaga regiune. Mai mulţi producători în Europa, în special în Germania, îşi exprimă "temeri şi îndoieli" în această privinţă.

"Trebuie să cooperăm, să găsim puncte comune, să utilizăm diplomaţia, nimeni neavând în prezent interes să pună Rusia în genunchi", a declarat recent premierul italian Matteo Renzi. Vicecancelarul german Sigmar Gabriel şi şeful diplomaţiei germane Frank-Walter Steinmeier s-au pronunţat anterior în acelaşi sens.

Cuvintele rostite de oameni de afaceri occidentali sunt "încă şi mai dramatice", notează publicaţia menţionată, citând cu titlu de exemplu PDG-ul grupului Renault-Nissan, Carlos Ghosn, care a declarat că devalorizarea rublei se va transforma în "baie de sânge pentru toţi".

Se pare că dificultăţile economice ale Rusiei preocupă Viena, Berlinul şi Bruxellesul chiar mai mult decât Moscova, subliniază Frankfurter Rundschau, concluzionând că o politică de atenuare a sancţiunilor ar fi mult mai rezonabilă decât o nouă înăsprire a acestora.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.