Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment ŞOC pentru comercianţi: Veniturile de Crăciun sunt în PERICOL

casoteca.ro
bani incasari craciun

Veniturile comercianţilor din perioada Crăciunului sunt în pericol din cauza atacurilor DdoS şi a vulnerabilităţilor sistemelor POS, conform raportului Kaspersky Lab IT Security Economics, publicat miercuri.

Citeşte şi: Șefa UNJR intervine în scandalul momentului. Explicaţii despre nevoia unei Secţii pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie

Peste 77% din companii au avut de suferit din cauza unui atac cibernetic în ultimele 12 luni, o creştere a atacurilor în care DDoS şi sistemele POS au fost principalii vectori agravează situaţia, în special în perioada vânzărilor de Crăciun, atunci când sunt mai mulţi cumpărători în magazin decât în mod normal, potrivit Kaspersky.

Cercetarea arată că, pe parcursul anului trecut, a fost o explozie (până la 16%) atât a atacurilor DDoS, cât şi a celor în care erau folosite vulnerabilităţi ale terminalelor POS. Aceste date indică faptul că, indiferent ce tip de furt plănuiesc infractorii cibernetici în această perioadă, e foarte posibil să folosească atacurile DDos sau vulnerabilităţile sistemelor POS.

În anul 2017 au fost observate mai multe breşe de securitate, raportate în sistemele de plată ale unor branduri precum Chipotle, Hyatt Hotels şi, recent, Forever 21, scrie MEDIAFAX.

Citeşte şi: Descinderi la evazionişti! Percheziţii într-un dosar cu un prejudiciu de 5 MILIOANE de euro .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.